Arama sonuçları

3600 ek göstergeden kaç öğretmen yararlanacak?

3600 ek göstergeden kaç öğretmen yararlanacak?

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer çalışan ve emekliler dikkate alındığında yaklaşık 470 bin öğretmenin 3 bin 600 ek gösterge hakkından yararlanmış olacağını söyledi.

 

Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'nda gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Özer, "3 bin 600 ek gösterge düzenlemesinden kaç öğretmen yararlanacak. Emekli maaşında artış olacak öğretmen sayısı belli mi?" sorusu üzerine, ek gösterge açıklamasından önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın teveccühüyle Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun çıkarıldığını hatırlattı.

KAÇ ÖĞRETMEN YARARLANIYOR?

Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda 1'inci derecedeki öğretmenlerle ilgili 3 bin 600 ek gösterge maddesinin bulunduğunu anlatan Özer, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şu anda sistemimizde 1,2 milyon öğretmenimiz var. Yaklaşık 60 bin öğretmenimiz bu haktan yararlanıyor. 411 bin civarında emekli öğretmenimiz var. Yaklaşık 470 bin öğretmenimiz 3 bin 600 ek gösterge hakkından yararlanmış olacak. Bu önemli bir açılım. Sadece öğretmenler değil tüm kamu çalışanları için bu hakkın getirilmesi sevindirici. Meslek grupları arasında herhangi bir rekabet olamaması anlamında hükümetimizin eşitlikçi bir şekilde yaklaştığı bir konu."

07-06-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş