Arama sonuçları

40 akademisyen yurtdışına 'dilini geliştirsin' diye gönderilecek

40 akademisyen yurtdışına 'dilini geliştirsin' diye gönderilecek

40 akademisyen yurtdışına 'dilini gelişirsin' diye gönderilecek. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Yabancı Dil Eğitimi Destek Programı kapsamında 40 akademisyene "dil" desteği verecek. Akademisyenlere yabancı dil becerilerini geliştirmeleri ve uluslararası alanda tecrübelerini artırmaları amacıyla yurtdışı eğitim desteği sağlandı.

40 AKADEMİSYEN YURTDIŞINA 'DİLİNİ GELİŞTİRSİN' DİYE GÖNDERİLECEK

Program YÖK'ün, 2018-2022 yıllarını kapsayan 5 yıllık Yükseköğretimde Uluslararasılaşma Strateji Belgesi'nde yer alan eylem planına göre yaşama geçti. Buna göre akademisyenlerin yabancı dilde ders verme kapasitelerini artırmaya yönelik olarak "YÖK Yabancı Dil Eğitim Bursu"nu başlattı.

YURTDIŞINA KİMLER GÖNDERİLECEK?

Burs programı ile devlet üniversitelerinde doktora derecesine sahip araştırma görevlisi, öğretim görevlisi veya doktor öğretim üyesi kadrolarında en az 3 yıldır görev yapmakta olan ve son 5 yıldaki yabancı dil puanları 50-64 arasında olan öğretim elemanlarının dil yetkinliklerinin artırılmasına katkıda bulunulması amaçlanıyor.

25 ÜNİVERSİTEDEN SEÇİLDİLER

YÖK, üniversitelerden gelen başvuruları değerlendirerek, koşulları sağlayan 40 akademisyene, yurt dışına gidip dil yetkinliklerini geliştirmeleri, uluslararası alanda tecrübelerini artırmaları ve alanlarıyla ilgili çeşitli araştırma ve inceleme yapabilmeleri için dil eğitimi desteği sağlayacak.

2-6 AY DİL KURSU İÇİN GİDECEKLER

Bu kapsamda, İngiltere, Amerika, Kanada, Almanya, Fransa gibi ülkelerdeki uluslararası akreditasyona sahip dil eğitim merkezlerinde 25 devlet üniversitesinden 40 akademisyen, 2-6 ay arasında eğitim görecek.

Akademisyenlerin harcamalarının bir bölümünün karşılanmasına YÖK destek verecek.

DERS VERME KAPASİTELERİNİ GELİŞTİRMEK

YÖK yetkilileri, Türk yükseköğretim sisteminde lisans düzeyinde yabancı dil program sayısının arzu edilenin altında olduğunu, Erasmus gibi çeşitli değişim programları kapsamında Türk üniversitelerinin yabancılar tarafından fazla tercih edilmeme nedenlerinin başında yabancı öğrenciye yönelik ders seçeneklerinin fazla olmamasının geldiğini belirtti.

Türk yükseköğretiminin uluslararasılaşabilmesi için yabancı dilde doktora programlarının önemine işaret eden yetkililer, bu destek programı sayesinde öğretim elemanlarının yabancı dilde ders verme kapasitelerinin geliştirilmesinin amaçlandığı kaydetti.

21-10-2018


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş