Arama sonuçları

7 ve 11’lerde de yüz yüze eğitim başlıyor mu?

7  ve 11’lerde de yüz yüze eğitim başlıyor mu?

7  ve 11’lerde de yüz yüze eğitim başlıyor mu? Yüz yüze eğitime yeni sınıflar mı ekleniyor? Birçok okuldan velilerine ulaşan mesajla 9 Kasım’da 7 ve 11’ler için de yüz yüze eğitime geçileceği bilgisi verildi.

Okullarda aşamalı olarak yüz yüze eğitime geçilmeye başlandı. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) koronavirüs salgını (Kovid-19) nedeniyle aşamalı olarak yüz yüze eğitime geçti. 31 Ağustos’ta uzaktan başlayan 2020-2021 eğitim öğretim yılı 21 Eylül’de okul öncesi ve 1’ler haftada 2 gün yüz yüze eğitime geçti. Ardından okul öncesi eğitim kurumlarında yüz yüze eğitim 5 güne çıktı. 12 Ekim’de ise MEB yüz yüze eğitimde ikinci aşamaya geçildiğini duyurdu ve ilkokul 1, 2, 3 ve 4'üncü sınıf ile ortaokul 8'inci sınıflar ile hazırlık ve 12’lerde de haftada 2 gün yüz yüze eğitim başladı. Son olarak da MEB, 5. ve 9. Sınıflar da 2 Kasım’da yüz yüze eğitime geçti.

7 VE 11’LERDE DE YÜZ YÜZE EĞİTİM BAŞLIYOR MU?

Şu anda sadece uzaktan eğitim 6, 7, 10 ve 11’nci sınıflarda var. Geçtiğimiz günlerde de Cumhurbaşkanı Erdoğan diğer sınıfların da yüz yüze eğitime geçmesi kararının MEB tarafından salgının durumuna göre verileceğini söylemişti.

Bugün ise birçok okuldan 7 ile 11’lerde de yüz yüze eğitime 9 Kasım Pazartesi günü haftada iki gün olmak üzere başlayacağına ilişkin bilgi notu gitti. Bazı okullar sadece 7’nci sınıfların açılacağını söylerken, bazıları da 7 ve 11’lere tıpkı 8 ve 12’lerde de olduğu gibi “kurs” şeklinde yüz yüze eğitime geçilmesinin beklendiğini söyledi.  Diğer sınıflarda olduğu gibi yine yüz yüze eğitimde veli rızası geçerli olacak.

BİLSEM’LERDE YÜZ YÜZE EĞİTİM

BİLSEM'lerde 9 Kasım'dan itibaren yüz yüze eğitim yapılacak. Bilim ve Sanat Merkezleri’nde (BİLSEM) kayıtlı öğrenciler, 9 Kasım'dan itibaren yüz yüze eğitime başlayacak.

Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü BİLSEM'lerde yüz yüze eğitime ilişkin il milli eğitim müdürlüklerine yazı göndermişti. Buna göre, 9 Kasım'dan itibaren BİLSEM'e kayıtlı öğrencilerden, ilkokulların 1, 2, 3 ve 4'üncü sınıfları, ortaokulların 5 ve 8'inci sınıfları, ortaöğretim kurumlarının 9'uncu sınıf öncesi hazırlık sınıfları ile 9 ve 12'nci sınıflarında öğrenimlerini sürdürenler, haftada en fazla 2 gün ve günde 6 saati geçmeyecek şekilde BİLSEM'lerde yüz yüze eğitimlerine başlayacak.

06-11-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş