Arama sonuçları

8 milyon öğrencinin ‘sınıf’ı cep telefonu

8 milyon öğrencinin ‘sınıf’ı cep telefonu

8 milyon öğrencinin ‘sınıf’ı cep telefonu. Milli Eğitim Bakanlığı’nca (MEB) yayımlanan, “Sayılarla Uzaktan Eğitim” bülteni, öğrencilerin eğitime erişim probleminin uzaktan eğitime geçişin dokuzuncu ayında halen devam ettiğini ortaya koydu.

BirGün'den Mustafa M. Bildircin'in haberine göre, MEB, eğitimin Covid-19 salgını nedeniyle dijital platformlara taşındığı 23 Mart’tan 11 Aralık’a kadar olan EBA istatistiklerini açıkladı. 21 Eylül-11 Aralık dönemlerine ilişkin detaylı açıklanan istatistiklere göre, bu tarihler arasında EBA’yı 12 milyon 69 bin 331 öğrenci aktif kullandı. Buna göre, örgün eğitimde 18 milyon 241 bin 881 öğrencinin olduğu ülkede, 6 milyonun üzerinde öğrenci EBA’yı aktif kullanamadı. EBA’yı aktif kullanan öğretmen sayısının ise 941 bin 617 olduğu bildirildi.

YÜZDE 65’İ TELEFONDA

MEB’in, “Sayılarla Uzaktan Eğitim” bülteninin en dikkat çekici bölümü ise öğrencilerin EBA’ya erişim yöntemlerine ilişkin bilgilerin paylaşıldığı bölümü oldu. 2010 yılında, “Beş yıl içinde her öğrenciye bir tablet dağıtılacak” iddiasıyla yola çıkan FATİH Projesi’nin hedefe ulaşamadığını bir kez daha gözler önüne seren verilere göre, öğrencilerin yalnızca yüzde 8’i EBA’ya tabletten girdi. EBA için bilgisayar kullanan öğrencilerin oranı da yüzde 27 ile düşük oranda gerçekleşirken öğrencilerin yaklaşık 8 milyonu olan yüzde 65’i EBA’ya cep telefonu ile bağlandı.

EN ÇOK ZİYARET ALAN SİTE

Uzaktan eğitimin başladığı 23 Mart’tan 11 Aralık’a kadar EBA, 12 milyar 249 milyon 69 bin kez ziyaret edildi. EBA’nın, dünyada eğitim kategorisinde en çok ziyaret edilen birinci web sitesi olduğu belirtildi. EBA’da bugüne kadar toplam 76 milyon 369 bin 618 canlı ders yapıldı.

16-12-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş