Arama sonuçları

81 bin ücretli öğretmen mağdur olmasın

81 bin ücretli öğretmen mağdur olmasın

81 bin ücretli öğretmen mağdur olmasın. Uzaktan eğitim başlayınca girdikleri ders karşılığında ücret alan öğretmenlerin durumu da tartışılmaya başlandı. Koronavirüs önlemleri kapsamında 18 milyon öğrenci 23 Mart’tan bu yana okula gitmiyor, ekrandan uzaktan eğitim ile öğrenim alıyor. Bu durumda da ders ücreti karşılığı çalışan ücretli öğretmenler maaş alamaz duruma geliyor.

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan,  küresel salgın haline gelen koronavirüs için alınan tedbirler kapsamında ücretli öğretmenlerimizin de mağdur olmaması için “ders görevleri yapılmış sayılarak” aldıkları ücretlerin eksiksiz şekilde ödenmesi gerektiğini belirtti.

81 BİN ÜCRETLİ ÖĞRETMEN MAĞDUR OLMASIN

Geylan şöyle dedi:

“Yaşadığımız olağanüstü sürece binaen devletimiz tedbirler aldı. Kamu kurumlarında personel sayısı asgariye indirildi, esnek çalışma imkanı getirildi, ücret ve ödemelerinde ise kesinti yapılmayacağı duyuruldu. Okullara zorunlu tatil getirildi, öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz evlerine gönderildi. Öğretmenlerimizin mağdur olmaması için de ders görevleri yapılmış sayılarak, ek ders ücretleri kesilmedi. Hepsi doğru adımlardı. Peki ücretli öğretmenlerimiz ne yapacak?  Yapılacak tek bir şey var: öğretmenlerimizin ek ders ücretlerinin ödemesinde olduğu gibi, ücretli öğretmenlerimizin de “ders görevleri yapılmış sayılarak” aldıkları ücretlerin eksiksiz şekilde ödenmesidir. Olağanüstü bir dönem yaşıyoruz, dolayısıyla sınırları zorlamaktan imtina edilmemelidir. Ayrıca yaklaşık 81 bin ücretli öğretmenimizi ortada bırakmamak sosyal devlet olmanın gereğidir. Bugün Bilim Kurulu Toplantısı sonucunda büyük ihtimalle okul tatilinin uzatılacağı duyurulacak. Hükümet’ten ve Milli Eğitim Bakanı Sayın Ziya Selçuk’tan beklentimiz, ücretli öğretmenlerimizin mağduriyetinin giderileceğine dair açıklamayı bugün yapmalarıdır.”

 

26-03-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş