Arama sonuçları

93 okulun tahliyesi geç alınmış ancak doğru bir karar

93 okulun tahliyesi geç alınmış ancak doğru bir karar

CHP'li Canan Kaftancıoğlu, İstanbul Valiliği'nin riskli bulunan 93 okul ve eğitim kurumunun tahliyesi edilmesine ilişkin kararının geç alınmış ancak doğru bir karar olduğunu söyledi.

Kaftancıoğlu, CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda düzenlenen basın toplantısında konuştu. Kaftancıoğlu, bu konuyla ilgili alınan kararların 2022-2023 eğitim ve öğretim döneminin ikinci yarı yılının başlamasına iki gün kala Valilikçe yapılan basın açıklamasıyla duyurulduğunu söyledi. Kaftancıoğlu, "1999 yılı ve öncesinde inşa edilen 93 riskli okulun etüt çalışmalarının sonucu 76'sının yıkılıp yeniden yapılacağına, 17'sinin ise güçlendirileceğine yönelik alınan karar geç alınmış ancak doğru bir karardır" diye konuştu.

FIRSAT EŞİTLİĞİ SAĞLANMALI

Eğitimde fırsat eşitliğini sağlamanın siyasetin görevi olduğuna dikkati çeken Kaftancıoğlu, çocuğunu özel okula gönderen velilerin deprem güvenliği için kiminle muhatap olacağını bilmediğini öne sürdü.

Kent genelinde geniş kapsamlı denetimlerin yapılması gerektiğini kaydeden Kaftancıoğlu, "İster özel ister devlet okulları olsun çocuklarımızın bu okuldaki binalardan kaynaklı deprem güvenliğini sağlamak tamamen kamunun ve mülki idarenin sorumluluğundadır" ifadelerini kullandı.

DİĞER OKULLARIN DURUMU

İstanbul halkı için hatırlatma görevlerini yerine getirdiklerine işaret eden Kaftancıoğlu, yeniden yapımına başlanan okulların bir an önce eğitime hazır hale getirilmesini talep etti.

Kaftancıoğlu, 93 riskli okulların tahliyesi ve diğer okulların durumuna ilişkin soruları içeren resmi dilekçeyi Valiliğe sunacaklarını vurgulayarak kentteki riskli eğitim kurumlarının tahliyesi için Kahramanmaraş merkezli depremlerin beklenmemesi gerektiğini sözlerine ekledi.

21-02-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş