Arama sonuçları

Açık ve uzaktan öğrenmeyi tartışıyorlar

Açık ve uzaktan öğrenmeyi tartışıyorlar

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Doç. Dr. Salim Atay, "Ülkemizin sahip olduğu e-Devlet, bizim geliştirdiğimiz araçlar, bunların hepsinin entegrasyonu şu anda Türkiye'yi OECD liginde uzaktan eğitimden en çok yararlanan birkaç ülke arasına soktu" dedi.

Anadolu Üniversitesi (AÜ) Açıköğretim Fakültesi'nin kuruluşunun 40. yılı etkinlikleri kapsamında düzenlenen "5. Uluslararası Açık ve Uzaktan Öğrenme Konferansı" (IODL 2022) başladı.

Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi Öğrenci Merkezi'ndeki açılış programında saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından müzik dinletisi sunuldu.

Atay, programda yaptığı konuşmada, AÜ'nün uzaktan eğitime kaynak ayıran, insan kaynağı, finansal kaynak ayıran bir üniversite olduğunu söyledi.

UZAKTAN EĞİTİM KAPISI

Devlet olarak "Uzaktan Eğitim Kapısı" kurarak faaliyete geçirdiklerini hatırlatan Atay, şöyle dedi: "Şu anda sistemde 3,8 milyonu aşkın kamu personeli var. 740'ı aşkın kamu kurumu şu anda uzaktan eğitim kapısını etkin olarak kullanıyor. Sistemde 2 yıla yakın zaman içinde 6 bin 300'ü aşkın eğitim faaliyeti gerçekleştirildi.  Türkiye, dünyada açık eğitim kaynağı üreten 25 ülkeden biri konumunda."

39 ÜLKEDE VAR OLAN SİSTEMİ

AÜ Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal ise 1982'de Türkiye'deki yüksek öğretim hizmetlerini yaygınlaştırmak için açık ve uzaktan eğitim yapma görevinin üniversitelerine verilmesiyle başladıkları eğitim yolculuklarını bugün 40. yılında 4 kıta ve 39 ülkede var olan bir dünya üniversitesi olarak sürdürmenin haklı gururunu yaşadıklarını vurguladı.

0'den fazla kitap, sunum, özet ve ders videosunun yer aldığı 30 binden fazla eğitim materyaline ücretsiz olarak erişim sağlayabileceğini belirtti.

Dijital ders platformunda engelli kullanıcıları da düşünerek eğitim materyallerinin sesli özetlerini kullanıma açtıklarını bildiren Erdal, "Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofis Başkanlığımız ile yapacağımız protokolle tüm kamu çalışanları Uzaktan Eğitim Kapısı üzerinden de bu kaynaklara erişim sağlayabilecekler" diye konuştu.

Oturumlarla devam eden etkinlik 30 Eylül'de sona erecek.

30-09-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş