Arama sonuçları

Adıyaman genelinde bayramdan sonra tüm okulların açılması planlanıyor

Adıyaman genelinde bayramdan sonra tüm okulların açılması planlanıyor

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen Adıyaman'da ara verilen eğitim öğretimin Ramazan Bayramı'ndan sonra il genelindeki tüm okullarda başlatılması planlanıyor.

Merkez üssü Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerden aralarında Adıyaman'ın da bulunduğu 11 il etkilendi.

DEPREM NEDENİYLE ARA VERİLDİ

Eğitim öğretim yılının 20 Ocak'ta sona eren birinci döneminin ardından 6 Şubat'ta açılması planlanan okullarda eğitime depremin ardından ara verilmişti.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın 27 Mart'ta eğitimin kademeli olarak başlamasına karar vermesinin ardından Kahta, Gerger, Sincik, Samsat ve Çelikhan ilçelerinde depremin ardından ilk ders zili çalmıştı.

Ramazan Bayramı'ndan sonra 24 Nisan'da da il genelindeki tüm okullarda öğrencilerin yeniden ders başı yapması planlanıyor.

İLDEKİ TÜM OKULLARIN AÇILMASI

Depremlerde il genelinde 801 okul binasından 11'i yıkılırken 63'ü ağır, 41'i ise orta hasar aldı. Yıkılan ve hasar gören okul binalarında öğrenim gören öğrenciler eğitimlerine diğer okullarda devam edecek.

Adıyaman'da koordinatör olarak görev yapan Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, AA muhabirine, il genelindeki tüm okulları Ramazan Bayramı'ndan hemen sonra açmak için yoğun çaba sarf ettiklerini söyledi.

Şu anda 5 ilçede okullarda eğitim öğretim faaliyetinin devam ettiğine dikkati çeken Çiçek, "Tüm il genelinde bayramdan sonra okulları açmayı düşünüyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı bu durumu valiliklere bıraktı. Biz de valilik olarak değerlendirmemizde bayramdan sonra okulları açmak istiyoruz" dedi.

Çiçek, Beşpınar Kültür, Eğitim ve Sosyal Destek Kampı'nda Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav ile Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) hazırlanan öğrencilere kursların devam ettiğini anlattı. Çiçek, "Öğrencilerimizden hafta sonu için kurs talepleri devam ediyor. Ders saatleri ve kurslarla ilgili ayarlama yapılarak faaliyetler aynı şekilde devam edecek" diye konuştu.

04-04-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş