Arama sonuçları

Adıyaman'da mesire alanı sınava hazırlanan öğrenciler için eğitim kampüsüne çevrildi

Adıyaman'da mesire alanı sınava hazırlanan öğrenciler için eğitim kampüsüne çevrildi

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen Adıyaman'da 1500'e yakın öğrenci, gönüllü öğretmenler eşliğinde Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınavlar ile Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) hazırlanıyor.

Kentteki Beşpınar Mesire Alanı, depremlerin ardından kurulan çadırlarda sınıflar oluşturularakeğitim kampüsüne dönüştürüldü.

GÖNÜLLÜ ÖĞRETMENLER

"Beşpınar Kültür, Eğitim ve Sosyal Destek Kampı" adı verilen alanda kütüphane, kafeterya, oyun ve etkinlik çadırı ile gönüllü öğretmenlerin barınma yerleri de bulunuyor.

Konteyner ve çadır kentlerden servislerle kampa getirilen öğrenciler, depremin etkisinden bir nebze uzaklaşarak sınavlara hazırlanma fırsatı yakalıyor.

Şehirde koordinatör vali olarak görev yapan Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, AA muhabirine, özellikle sınav dönemi olması sebebiyle sınava girecek öğrencilerde ayrı bir heyecan olduğunu söyledi.

Öğrenciler için ilk anda İl Milli Eğitim Müdürlüğünce çadır ve konteyner kentlerde kurs açıldığını anlatan Çiçek, şöyle dedi: "Ancak öğrencilerimizi depremin izlerinin çok yeni olduğu barınma yerlerinden alıp 5-6 saat de olsa okul ortamı gibi farklı bir ortama götürmeyi değerlendirdik. Beşpınar'daki alanı eğitim kampüsüne çevirdik. 40 çadırımızı lise hazırlık kursları, 20 çadırımızı da üniversiteye hazırlık kurslarına çevirdik. 60 derslikte toplam 1500'e yakın öğrencimizi Beşpınar'a açtığımız alanda kurslara taşımaya karar verdik."

"İNŞALLAH BURADAN BAŞARI HİKAYESİ YAZACAĞIZ"

Öğretmenlerin deprem bölgesinde başarı hikayesi yazmak istediğini dile getiren Çiçek, şunları kaydetti:

"Deprem bölgesinde bu kurslarda çalışan çocukların üniversite sınavlarında başarı elde ederek ses getirmesini istiyorlar. Bütün arkadaşlarımızla beraber kararlıyız. Eğitim kampüsünde hem kaymakamımız hem Milli Eğitimden arkadaşlarımız görevli. İl Milli Eğitimdekiarkadaşlarımız gece gündüz uyumadan muhteşem bir alan oluşturdu. İnşallah buradan başarı hikayesi yazacağız."

 

04-04-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş