Arama sonuçları

Adrese teslim bir ilan daha

Adrese teslim bir ilan daha

Adrese teslim bir ilan daha. 15 Temmuz Darbe Girişimi’nden sonra 667 sayılı KHK ile kapatılan Gediz Üniversitesi’nin yerine kurulan Bakırçay Üniversitesi 27 Haziran 2020 tarihinde akademik ilan yayımlandı. BirGün'den Berkay Sağol'un haberine göre, yayımlanan öğretim üyesi ilanının açıklaması ise kişiye özel ilan iddialarını güçlendirdi. İlanda aranan özelliklerin tek bir akademisyeni işaret ettiği ortaya çıktı.

Gediz Üniversitesi’nin yerine kurulan Bakırçay Üniversitesi’nin Tarih Bölümü, Türkiye Cumhuriyeti Tarihi Anabilimdalı’nda Dr. Öğretim Üyesi kadrosu için verilen ilanda aranan özellikler kısmında “Anma törenleri, Türk otomobil tarihi, Türkiye’deki siyasi partiler ve liderleri ile basında darbeler konularında çalışmalar yapmış olmak” şartı arandı.

Türkiye’de bu özellikleri karşılayan yalnızca bir kişi olması ise asıl dikkat çeken nokta oldu. Dr. Öğr. Üyesi olan S.A. bu konularda çalışma yapan tek kişi. S.A.’nın, anma törenleri hakkında “İsmet İnönü’nün Vefatı ve Yankıları”, Türk otomobil tarihi hakkında, “Bir Devrin Hikâyesi: Devrim Arabaları” ve Türkiye’deki siyasi partiler ve liderleri ile basında darbeler hakkında ise, “27 Mayıs 1960 Askerî Darbesi’nin Erzincan Basınına Yansımaları”, “Celal Bayar’ın Kayseri Cezaevi’nden Tahliyelerinin Basına Yansımaları” ve “27 Mayıs Sürecinde Havadis Gazetesi” başlıklı çalışmaları bulunuyor.

06-07-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş