Arama sonuçları

'Afgan, Iraklı ve Suriyeli öğrencileri liselere alın' talimatı

'Afgan, Iraklı ve Suriyeli öğrencileri liselere alın' talimatı

Liseye Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında iki kez yapılan nakil uygulaması geçtiğimiz 9 Ağustos’ta yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından son buldu. Bu iki nakilde de bir okula yerleşemeyen öğrenciler için ise il ve ilçe nakil komisyonlarında boş kalan kontenjanlara yerleştirmeler yapılacak. 9-13 Ağustos tarihleri arasında açıkta kalan bu öğrenciler için il ve ilçe nakil komisyonları başvuruları alacak ve boş kalan kontenjanlara bu öğrencileri yerleştirecek. Bu okullar da yerel yerleştirmeyle alan liseler olacak.

Tam bu işlemler için başvurular başlarken, Antalya'da Muratpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okullara gönderilen bir yazı oldu. Sözcü’den İsmail Akın’ın haberine göre bu yazıyla Suriyeli, Afgan ve Iraklı öğrencilerin ortaöğretime yani liseye kayıtlarının yapılması istendi. Yazıda şöyle denildi:

KAYITLARI GERÇEKLEŞTİRİLECEK

“Özellikle Suriyeli, Afgan ve Iraklı olmak üzere yabancı uyruklu öğrencilerin eğitim-öğretimden mahrum kalmamaları için ortaöğretim yerleştirme işlemlerinin ilçemizce oluşturulan İlçe Nakil ve Yerleştirme Komisyonlarca durumlarının değerlendirilmesi yapılarak kayıtları gerçekleştirilecektir.”

Uygulamanın eğitim hakkına aykırı bir tutum olduğunu söyleyen Eğitim Sen Antalya Şube Başkanı Nurettin Sönmez, şunları söyledi:

– Okullarda kayıt dönemi devam ediyor. Milli Eğitim Bakanlığı daha önce aldığı bir kararla İmam Hatip Ortaokullarına kayıt için adres şartını kaldırmıştı. Böylece her öğrenci istediği İmam Hatip Ortaokuluna adres şartı aranmaksızın kayıt yaptırma hakkını elde etmiş oldu.

– Şimdi de liselerde tercihlerine yerleştirilmeyen çok sayıda öğrenci ve tercih yapmalarına olanak sağlanmayan mülteci, yabancı uyruklu öğrenciler ilçe milli eğitim müdürlüklerinde oluşturulan komisyonlarca boş kontenjanı olan okullara yerleştirilecekler. Liselerde Anadolu liseleri kontenjanları yerleştirmeler ile dolmuş durumda. Bu nedenle yerleştirilmeyen ve tercih yapmalarına olanak verilmeyen öğrenciler boş kalan imam hatip Liselerine ve az sayıda kontenjan bulunan meslek liselerine yerleştirilecekler.  Eğer bu okulu kabul etmezler ise açık liselere kayıtları yapılacak.

14-08-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş