Arama sonuçları

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi: Karma sistem olacak

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi: Karma sistem olacak

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi (AİÇÜ) Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, Kovid-19 salgınının seyrine göre bahar döneminde uzaktan ve yüz yüze öğretimin birlikte yürütülebileceği karma eğitim modeli uygulamasının başlayacağını bildirdi. 

Rektör Prof. Dr. Karabulut, yaptığı yazılı açıklamada, üniversitenin senato kurulunca alınan kararda2020-2021 Akademik Yılı Bahar Dönemine uzaktan eğitim modeliyle eş zamanlı olarak yüz yüze eğitime kademeli olarak geçeceklerini belirtti. 

KARMA EĞİTİM SİSTEMİ OLACAK

Salgının gidişatına göre maske, mesafe ve temizlik kurallarına dikkat ederek yüz yüze eğitime kademeli olarak geçeceklerini belirten Karabulut, şöyle dedi: "Senatoda alınan kararlar doğrultusunda ön lisans, lisans ve lisansüstü programlarda bulunan teorik dersler ve bu derslerle bütünleşen laboratuvar uygulamalarının uzaktan eğitim yoluyla eş zamanlı olarak yürütülmesi kararı alındı. Eş zamanlı yapılması mümkün olmayan durumlarda Kovid-19 sürecinin seyrine göre pandemiden korunma, fiziki koşullar ve öğrenci sayıları göz önünde bulundurularak seyreltilmiş gruplar halinde dönüşümlü olarak dönem içerisinde yüz yüze yapılmasına, dönem içerisinde yapılamaması durumunda da bu dersler için yaz döneminde yoğunlaştırılmış program uygulanması hususunda nihai kararların ilgili birimlerce alınması kararlaştırıldı."

25-02-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş