Arama sonuçları

'Akademide Üç Kuşak, Bilim Kültür ve Sanat Sempozyumu' yapıldı

'Akademide Üç Kuşak, Bilim Kültür ve Sanat Sempozyumu' yapıldı

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürlüğü tarafından "Akademide Üç Kuşak, Bilim Kültür ve Sanat Sempozyumu" düzenlendi.

Enstitüden yapılan açıklamaya göre, bu yıl ikincisi gerçekleştirilen sempozyum, Öğretmenler Günü de dikkate alınarak 23-25 Kasım'da, 28 oturum şeklinde çevrim içi yapıldı.

16 ÜNİVERSİTEDEN AKADEMİSYEN

Yurt içindeki 16 üniversiteden akademisyenlerin katıldığı sempozyumda mühendislik, felsefe, din bilimleri, güzel sanatlar, tarih, iktisat, biyoloji, sosyoloji, kamu yönetimi başta olmak üzere pek çok alanda bildiriler sunuldu.

Türkiye'de bir ilk olma vasfını taşıyan sempozyumda oturumlar, üçüncü kuşak akademisyen, üçüncü kuşağın danışman hocası olan ikinci kuşak akademisyen ve ikinci kuşağın danışman hocası olan birinci kuşak akademisyenin aynı oturumda buluşmaları şeklinde gerçekleştirildi.

"AKADEMİDE KUŞAKLAR ARASINDA VEFA DUYGUSUNU GELİŞTİRMEYİ AMAÇLIYORUZ"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kazım Uysal, sempozyumun, bilimin gelişmesine ve bilginin paylaşılmasına hizmet edeceğine inandığını kaydetti. 

Uysal, "Akademide kuşaklar arasında vefa duygusunu geliştirmeyi, bilimi ve bilim insanını teşvik etmeyi amaçlıyoruz" ifadelerini kullandı.

Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Arif Kolay ise sempozyumu yüz yüze gerçekleştirmeyi hedeflediklerini belirterek, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Düzenlenme amaçlarımızdan biri de 'vefa' konusu. Cemil Meriç'in 'Kıymet bilmeyen milletlerde kıymet yetişmez ve kıymet yetiştirmeyen milletlerin kıymeti olmaz.' sözü çok önemlidir. Sempozyumumuz çok verimli geçti. Katılımcılara teşekkür ediyorum."

26-11-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş