Arama sonuçları

Akademisyenin kolayca atılmasını sağlayacak madde değişecek mi?

Akademisyenin kolayca atılmasını sağlayacak madde değişecek mi?

Akademisyenin kolayca atılmasını sağlayacak madde değişecek mi? Bu akşam TBMM Genel Kurulu’nda yükseköğretime yeni düzenlemeler getiren kanun teklifi görüşülmeye başlandı. Akademisyenlerin kolayca ihracına neden olacak maddenin değişip değişmeyeceği merak konusu.

Yükseköğretime yeni düzenlemeler getiren Yükseköğretim Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu’ndan geçti. Bu akşam ise Meclis Genel Kurulu’nda görüşülüyor.

 

AKADEMİSYENİN KOLAYCA ATILMASINI SAĞLAYACAK MADDE DEĞİŞECEK Mİ?

Bu maddeler arasında en büyük tartışma ise akademisyenlerin “atılmasını” düzenleyen maddelerden birisi. Akademisyenlere 657 sayılı kanunda yer alan disiplin cezası gerektiren fiillerden öğretim elemanları için de geçerli olacak fiiller maddeye ekleniyor.

Buna göre, “Kamu görevinden çıkarma cezasını gerektiren fiiller” bölümünün kapsamı genişletiliyor. Mevcut kanundaki, “Terör niteliğinde eylemlerde bulunmak veya bu eylemleri desteklemek” maddesi işte şu hale dönüştü. 

 “Terör örgütlerinin propagandasını yapmak, bu örgütlerle eylem birliği içerisinde olmak veya yardım etmek, kamu imkan ve kaynaklarını bu örgütleri desteklemeye yönelik kullanmak ya da kullandırmak.”

İşte bu madde büyük tartışma yaratıyor. Çünkü propaganda kelimesi ile kapsamın genişletilerek, akademide yeni ihraçların önünün açılacağına dikkat çekiliyor. Bu maddenin Genel Kurul’da değişip değişmeyeceği merak konusu.

14-04-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş