Arama sonuçları

Akdeniz Üniversitesi, ‘Erişilebilir Üniversite’ kategorisinde birinci oldu

Akdeniz Üniversitesi, ‘Erişilebilir Üniversite’ kategorisinde birinci oldu

Akdeniz Üniversitesi, Türkiye Erişilebilirlik Ödülleri kapsamında erişilebilir üniversite kategorisinde, birinci oldu. Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından engelli bireylerin hayatını kolaylaştıran tasarım ve ürünleri, proje ve uygulamaları desteklemek amacıyla Türkiye Erişilebilirlik Ödülleri etkinliği düzenlendi.

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, ödülü Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen törende Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'dan aldığını aktaradı.

“ENGELLİ DOSTU BİR ÜNİVERSİTEYİZ”

Engelli öğrenciler için eğitim ortamını uygun hale getirerek eşit koşullarda eğitim hakkı sunmayı amaçladıklarını anlatan Özkan, şunları kaydetti:

"Engelli dostu bir üniversiteyiz. Tüm öğrencilerimiz yaşadıkları sorunları azim ve inançla aşmaya çalışırken, biz de onlara bu uğraşlarında destek vermeye gayret ediyoruz. Bu yıl itibarıyla 149 engelli öğrencimiz eğitim alıyor. Öğrencilerimizin 22'si görme, 26'sı fiziksel ve 11'i işitme engelli. Her engel grubunun ihtiyaçları birbirinden farklı. Engelli Öğrenci Birimimiz ile ihtiyaçlarını karşılamak, engellerini aşmalarını sağlamak için çalışıyoruz."

 

23-03-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş