Arama sonuçları

AKP sözcüsü Çelik: Okulları açık tutma faaliyetleri büyük bir hassasiyetle yürütülüyor

AKP sözcüsü Çelik: Okulları açık tutma faaliyetleri büyük bir hassasiyetle yürütülüyor

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, okulları açık tutma, çocuklara yüz yüze eğitim verme ve yeni dönemlere hazırlama faaliyetinin büyük bir hassasiyetle yürütüldüğünü söyledi.

Çelik, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Toplantısı devam ederken parti genel merkezinde basın toplantısı düzenledi.

OKULLARI AÇIK TUTMAK İÇİN

Çelik, okulların açılmasıyla Milli Eğitim Bakanlığı'nın Sağlık Bakanlığı'yla birlikte güçlü bir koordinasyon içinde olduğunu ifade etti. Çelik, okulları açık tutma, çocuklara yüz yüze eğitim verme ve yeni dönemlere hazırlama faaliyetinin büyük bir hassasiyetle yürütüldüğünü söyledi.

Okul öncesi eğitimin, çocukları okula hazırlamak ve öğrenciler arası başarı farklarını en aza indirme konusunda kritik bir rol oynadığını ifade eden Çelik, 2002-2020 yılları arasında okul öncesi eğitime erişimin 320 binden 1 milyon 225 bine yükseldiğini bildirdi.

Orta öğretimde okullaşma oranının yükseltildiğine dikkati çeken Çelik, 4+4+4 eğitim sistemiyle 12 yıllık kesintisiz eğitime geçilmesinin bu noktada büyük rol oynadığını, bu sayede 2002 yılında yüzde 50,57 olan orta öğretimde okullaşma oranının 2020 yılında 87,93'e ulaştığını söyledi.

"TÜRKİYE PISA'DA EN YÜKSEK PUANLARINA ULAŞTI"

Çelik, Milli Eğitim Bakanlığı'nın bütçesinin eğitime verilen destek çerçevesinde sürekli olarak artırıldığını vurguladı. Eğitim alanındaki asıl öznenin öğretmenler olduğuna değindi. Çelik, "2002-2020 yılları arasında öğretmen sayımızı okul öncesinde 13 bin 356'dan 95 bin 49'a çıkarmıştık, ilköğretimde 373 bin 303'ten 677 bin 915'e, orta öğretimde 138 bin 956'dan 382 bin 109'a yükselttik" dedi.

Bu sayede öğretmen başına düşen öğrenci sayısının azaldığını dile getiren Çelik, şöyle konuştu:

"2002 yılından bu yana öğretmen başına düşen öğrenci sayısı ilköğretim kademesinde 27'den 17'ye, orta öğretim kademesinde 17'den 14'e düşürülmüştür. Öğrencilerimizin maddi açıdan desteklenmesi, pansiyon kapasitesinin yükseltilmesi konusunda önemli adımlar atılmıştır. Ücretsiz ders kitabı dağıtımı önemli bir dönüm noktasıdır."

Uluslararası Öğrenci Değerlendirme Programı'nda (PISA) Türkiye'nin 2018'de matematik ve fen alanlarındaki en yüksek puanlarına ulaştığını söyleyen Çelik, bu başarıların artarak devam ettiğini bildirdi.

Çelik, eğitim alanında daha güçlü bir şekilde yeni yaklaşımlarla yatırım yapmaya, eğitim alanını güçlendirmeye devam edeceklerini belirtti.

14-09-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş