Arama sonuçları

Akşener: 5 müteahhide gelince kaynak var da öğretmenlere gelince mi yok?

Akşener: 5 müteahhide gelince kaynak var da öğretmenlere gelince mi yok?

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutladı. Akşener, iktidarın, öğretmenliğin ne kadar onurlu bir meslek, ne kadar kıymetli olduğundan dem vurup, süslü cümleler kurarak, bol miktarda hamaset yaptığını iddia etti.

Akşener, eğitimin; bir insanın doğduğu yeri, kaderi olmaktan çıkartan bir fırsat ve kendi hayatı üzerindeki söz hakkı olduğuna işaret ederek, konuşmasının bir bölümünde atanamayan öğretmen Ekrem Demir'i kürsüye davet etti. Akşener, Demir'in elini öpmek için eğildi ancak Demir, buna izin vermeyerek elini çekti.

HER YIL 45 BİN MEZUN

Demir'in konuşmasının ardından sözlerine kaldığı yerden devam eden Akşener, eğitim fakültelerinin her yıl 45 bine yakın mezun verdiğini, buna başka fakültelerde okuyup pedagojik formasyon alanların da eklendiğini, her yıl en az 50 bin kişinin, atanıp mesleğini yapmayı beklediğini belirtti.

Akşener, buna rağmen Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) her yıl gibi, bu yıl da yalnızca 20 bin öğretmen ataması yaptığını, okullarda 100 binden fazla öğretmen açığı olduğunu, atanamayan öğretmenlerin sayısının yarım milyonu aştığını vurguladı.

"Allah aşkına iyi yönetilen bir ülkede, atanamayan öğretmenler diye bir sorun olabilir mi?" diye soran Akşener, sözlerini şöyle sürdürdü:

ATANACAK KADAR ÖĞRETMEN YETİŞTİRİLİR

"İyi yönetilen bir ülkede ya atanacak kadar öğretmen yetişir ya da yetişmiş öğretmen kadar atama yapılır. Bu denklemi çözmek o kadar da zor değil. Ama çözemiyorlar. Üç senedir her Öğretmenler Günü'nde aynı sorunları konuşuyoruz. Bir adım ilerleme yok. Türkiye'de atanamayan öğretmenler diye bir sorun var. Bu sorunun nesini anlamadınız? Aynı sorunları duvara anlatır gibi konuşmaktan ben yoruldum. Siz, boş boş bakmaktan yorulmadınız. Şu sorunu çözmek, sorunu konuşmaktan daha kolay. Ama hala tık yok. Gerçekten akıl alır gibi değil. Bu ülkede öğretmen açığı var mı? Var. Hem de çok sayıda öğretmen açığı var. Pek çok okulda, sadece sınıf öğretmeni görev yapıyor. Branş eğitimi yok. Devlet okullarında yabancı dil eğitimi yok. Çoğu devlet okulunda spor branşları yok. Peki bu açığı kapatacak kaynak var mı? Evet, kaynak var. Bugün 100 bin öğretmen atansa devlete yıllık maliyeti en fazla 12,5 milyar lira. Beş müteahhide gelince kaynak var da öğretmenlere gelince mi kaynak yok?

Sayın Erdoğan, henüz iktidara gelmediği dönemde, memleketim İzmit’teki bir mitingde, '72 bin öğretmen açığınız var. Siz hala sınavla öğretmen alıyorsunuz. Ne sınavı. Kaldırın, atamalarını yapın' diyor. Peki, şu an ülkeyi kim yönetiyor? Aynı Sayın Erdoğan. Bugün, ilk etapta 100 bin öğretmen açığımız varken parmağını kıpırdatmayan kim? Aynı Sayın Erdoğan. Cenabıhak, kimseyi dün söylediğini bugün unutanlardan, verdiği sözden dönenlerden etmesin."

ÖĞRETMENLİK MESLEK KANUNU

İktidarın, öğretmenlik meslek kanunu ve 3600 ek gösterge vaadinde bulunduğunu ifade eden Akşener, bu vaatlerin üzerinden 3 yıldan fazla zaman geçmesine rağmen tek bir somut adımın atılmadığını belirtti.

 

24-11-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş