Arama sonuçları

Akademisyenlere, 'tezlerinizi patentle korumaya alın' uyarısı

Akademisyenlere, 'tezlerinizi patentle korumaya alın' uyarısı

Girişimci ve Ticarileştirme Uzmanı Kübra Gökduman, akademisyenler için patent başvurularının çok önemli olduğunu belirterek, "Bir mağduriyet yaşanmaması için akademisyenlere ait tezlerin koruma altına alınması şart" dedi.

Girişimci ve Ticarileştirme Uzmanı Kübra Gökduman, Alanya Üniversitesi Teknoloji Transferi Ofisi'nin (Alanya TTO) düzenlediği çevrimiçi seminerde, patent, faydalı model ve tasarım modelleri başvuruları hakkında bilgiler aktardı.

Gökduman, akademisyenlerin yazdığı tezlerin fikri mülkiyet ortamında takip edildiğini belirterek, bunların mutlaka koruma altına alınması gerektiğini vurguladı. Gökduman, akademisyen, personel ve rektörlük arasındaki buluş bildirim sürecine değindi.

"AKADEMİSYENLER AKADEMİK YÜKSELTİLME KRİTERLERİNDE AVANTAJ SAĞLAYABİLİRLER"

Alanya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mesut Güner ise akademisyenlerde, patent farkındalığının artırılmasına önem verdiklerini söyledi.

Akademisyenlerin buluş değeri ve kariyeri için patent farkındalığının kritik önem taşıdığını dile getiren Güner şöyle dedi: "Akademisyenler, yaptıkları buluşları, patentle koruma altına alarak bilgi hırsızlığı ve kopyalamaya karşı koruyabilirler. Patent aldıklarında, buluşlarının başkası tarafından üretilmesi ve satılması önlenir ve rakiplerine karşı daha güçlü bir konuma sahip olurlar. Ayrıca, lisanslama ve devir fırsatları ortaya çıkar. Özellikle patent başvurusu yaparak buluşlarını koruma altına alan akademisyenler akademik yükseltilme kriterlerinde avantaj sağlayabiliyor. Sonuç olarak, patent almak akademisyenlerin yaptıkları araştırmaların ve buluşların değerini korumak ve kariyerlerini geliştirmek için önemlidir."

24-03-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş