Arama sonuçları

Alevilere hakaret eden öğretmene hangi ceza verildi?

Alevilere hakaret eden öğretmene hangi ceza verildi?

TBMM Genel Kurulu'nda, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı’nın bütçeleri üzerine görüşmeler sürüyor. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Bursa'da Alevilere yönelik sözleri ile gündeme gelen öğretmen hakkında Milli Eğitim Bakanlığı’nın hiçbir işlem yapmadığı yönünde iddiaların ortaya atıldığını ancak bunun doğru olmadığını söyledi.

Olay vuku bulduğu andan itibaren soruşturma açtığını kaydeden Özer, "Söz konusu öğretmene en üst ceza olan kademenin ilerlemesi cezası verilmiştir. Ayrıca öğretmen hakkında başsavcılık tarafından başlatılan işlem devam etmektedir" diye konuştu.

NE OLMUŞTU?

Bursa'da Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni M.C.'nin Alevileri hedef aldığı belirtilen sözleri yargıya da taşınmıştı. Bursa Barosu adına Av. Kemal Özgür Yetkin’in yazdığı dilekçede, öğretmenin, “Ben Alevilerin gittikleri yolun yanlış olduğunu düşünüyorum. Çoğu Alevi ailede çocuğun kimden olduğu belli değildir” dediği ve “Alevilerin Hz. Ali’yi Hz. Muhammed’in yerine koydukları, çoğu Alevinin ahlaki açıdan bozuklukları bulunduğu, bir erkek ile kız öğrencinin ders dışında konuşmasının da zina olduğu” gibi sözler kullandığı belirtilmişti.

Bu sözler tepkiyle karşılanmıştı.

KONYA’DAKİ OLAY NE OLDU?

Bakan Özer, Konya'daki istismar iddialarına ilişkin de okul müdürü ve yöneticilerle ilgili olarak bakanlık olarak soruşturma açtıklarını, adı geçen şahısın da tutuklandığı kaydetti.

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya’nın gündeme taşıdığı olay ise şöyle gerçekleşmişti:  Konya’da lise son sınıf öğrencisi G.A. (17), iddiaya göre derslerinde başarılı olduğu için okul müdürü H.A. tarafından ‘Seni, Milli İstihbarat Teşkilatı’na memur olarak alacağız’ vaadiyle evli 1 çocuk babası A.M. (35) ile tanıştırılmış. G.A., A.M.’ın, kendisini kandırarak, Merve adındaki bir MİT çalışanıyla tanıştıracağını söyleyip, evine götürdüğünü ve şiddet uygulayıp, tehditle tecavüz ettiğini, günlerce cinsel istismarda bulunulduğu iddia ederek şikayeti olmuştur. Şikayet üzerine elektrik ustası olduğu ortaya çıkan A.M. tutuklanmış, okul müdürü H.A. ve odasında imam nikahı kıyılan diğer okul müdürü A.S.K. açığa alınmış

Kaya, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’e yazılı olarak yanıtlaması istemiyle şu soruları iletti:

 

1. Bu olay doğru mudur?

2. Müfettiş görevlendirilmiş midir?

3. Soruşturmayı geniş çaplı yapmayı düşünüyor musunuz?

4. Bakanlığınız davaya müdahil olacak mıdır?

 

11-12-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş