Arama sonuçları

Anadolu Üniversitesi öğrencilerinin yurtdışı eğitim olanakları artıyor

Anadolu Üniversitesi öğrencilerinin yurtdışı eğitim olanakları artıyor

Anadolu Üniversitesi'nin 7 lisans programının daha Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi (TYÇ) ve Avrupa Yeterlilikler Çerçevesi'ne (AYÇ) dahil edilmeye hak kazandığı bildirildi.

Rektörlükten yapılan yazılı açıklamaya göre, Türk yükseköğretim tarihinde ilk kez Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi Kurulu tarafından 39 Türk üniversitesindeki 129 lisans programının yeterlilikleri, TYÇ veri tabanına yerleştirildi.

Böylelikle 129 lisans programı, diplomalarında TYÇ ve AYÇ logolarının yer alması hakkını kazandı. Yeterlilik çerçevesine giren ve pek çok imtiyaza sahip olan üniversite ve programlar arasında Anadolu Üniversitesi de yer aldı.

7 LİSANS PROGRAMI DAHA YETERLİLİK ÇERÇEVESİNDE

Türkiye'de yurt dışındaki eğitim olanaklarından yararlanan 39 üniversiteden biri olan Anadolu Üniversitesi'nin 7 lisans programı daha yeterlilik çerçevesine girmeye hak kazandı. Bu kapsamda Anadolu Üniversitesi Edebiyat Fakültesi'nden Sanat Tarihi, Tarih, Felsefe, Sosyoloji, Arkeoloji, Türk Dili ve Edebiyatı diplomaları ile Eğitim Fakültesi'nden Sosyal Bilgiler Öğretmenliği diploması ile mezun olan öğrencilerin yurt dışında diplomaları daha hızlı tanınacak, istihdam edilme imkanı artacak, yatay ve dikey öğrenci hareketliliğinde kolaylık sağlanacak.

Öğrencilere ayrıca kurul tarafından yükseköğretim ve üst ortaöğretim ile staj yeterliliklerinin ve yurt dışında geçirilen öğrenim dönemlerinin kazanımlarının karşılıklı olarak otomatik tanınması da verilmiş olacak.

TYÇ ve AYÇ'ye göre, AB'de mesleki yeterliliklerin tanınmasına ilişkin direktif gereği, profesyonellerin sınır ötesi hareketini mümkün kılarak yurt dışında mesleklerini yapmaları ya da istihdam edilmelerine, Lizbon Antlaşması gereği akademik yeterliliklerin Avrupa'da ve Avrupa dışında tanınmasına imkan sağlayacak.

28-12-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş