Arama sonuçları

Anayasa Mahkemesi karar verene kadar sınav ertelenmeliydi

Anayasa Mahkemesi karar verene kadar sınav ertelenmeliydi

Milli Eğitim Bakanlığı’nca (MEB) düzenlenen Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yazılı Sınavı’nın yargı kararı beklenmeden yapılması eleştiriliyor. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, partisinin Tokat İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında bu konuyu gündeme getirdi. Milli Eğitim Bakanlığınca Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yazılı Sınavı'nın yapıldığını hatırlatan Özel, şöyle dedi:

"Anayasa Mahkemesi'ne başvurduk. Anayasa Mahkemesi sınavdan önceye gün verdi ancak tarafları dinlemek kararıyla bu sınavın sonrasına bir daha gün verdi. Milli Eğitim Bakanı'nın üzerine düşen, Anayasa Mahkemesi gibi en büyük mahkeme kararını verene kadar bu sınavı ertelemekti. Onlar bu sınavı ertelemek yerine, belki de iptal olacak, bir sınava dünya kadar öğretmeni zorla sokarak, dünya kadar masraf ederek, dünya kadar imkanı çarçur ederek sınavı yaptı."

595 BİN ÖĞRETMEN GİRDİ

Bugün yapılan sınava başvuru sayısı 595 bin 598 oldu. Sınav sonuçları, 12 Aralık 2022'de ilan edilecek. Sınav sonucuna göre uzman öğretmen veya başöğretmen unvanı alanlara, sertifikanın düzenlendiği tarihi takip eden ay başından itibaren unvanları için öngörülen eğitim öğretim tazminatı ödenecek ve her unvan için ayrı ayrı olmak üzere bir derece verilecek.

Türkiye'de halen 75 bin 506 uzman öğretmen, 89 başöğretmen bulunuyor.

 

19-11-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş