Arama sonuçları

Animasyon yapımcısı Yaşaroğlu'ndan öğrencilere 'Zorba olma kanka ol' mesajı

Animasyon yapımcısı Yaşaroğlu'ndan öğrencilere 'Zorba olma kanka ol' mesajı

Animasyon yapımcısı ve karikatürist Varol Yaşaroğlu, "Zorba olma kanka ol" projesi kapsamında Kral Şakir ve Fil Necati karakterleriyle İstanbul'un en kalabalık devlet okullarından biri olan Avcılar'daki Leyla Bayram İlkokulu'nda öğrencilerle buluştu. 

Yaklaşık 4 bin çocuğun katıldığı "Zorba olma kanka ol" etkinliğinde Yaşaroğlu, öğrencilerin merak ettiği soruları yanıtladı.

Okul çağındaki çocuklar arasında görülen akran zorbalığı konusunda mesajlar veren Yaşaroğlu, öğrencilere, "Hikayelerimizde her zaman dostluk kazanıyor. Sizlerden de en büyük ricam pozitif dil geliştirmeniz ve karşınızdaki arkadaşınıza empati duymanız, sevgiyle yaklaşmanız" dedi.

"BU TÜR MESAJLAR VERMEYİ KENDİMİZE SORUMLULUK EDİNDİK"

Varol Yaşaroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Leyla Bayram İlkokulundan gelen teklif üzerine ekibiyle etkinliğe katıldıklarını belirterek, "Böyle bir proje teklifi geldiğinde gerçekten çok sevindim. Çünkü zaten Kral Şakir'in yayınlandığı kanalda birlikte yürüttüğümüz 'Zorba olma kanka ol' projemiz vardı. Okullarda akran zorbalığının yaygın olduğunu hissettik. Yurt genelinde de bu konuya parmak basmak istedik" diye konuştu.

Hikayelerde çocukları güldürürken önemli mesajlar verdiklerini söyleyen Yaşaroğlu, Kral Şakir karakterleri ile cinsiyet ayrımcılığından akran zorbalığına kadar bir çok konuya değindiklerini aktardı.

Çocukların hayatında daha sürdürülebilir bir dünya oluşturmaları adına bu tür mesajlar vermeyi sorumluluk edindiklerini ifade eden Yaşaroğlu, "O anlamda bu tür projenin içinde olmaktan çok mutluyum. Ben de sloganı tekrar ediyorum, gerçekten 'Zorba olma kanka ol' diyorum" değerlendirmesinde bulundu.

OKULDA AKRAN ZORBALIĞINA KARŞI EĞİTİM VERİLDİ

Okul Müdürü İsmail Mustafa Akçay ise öğretmenlerin çocuklarda gözlemledikleri akran zorbalığına karşı neler yapabileceklerini düşündüklerini, bazı sivil toplum kuruluşları ile üniversitelerden destek alıp, yıl boyunca öğrencilere akran zorbalığına karşı eğitim vermeye başladıklarını anlattı.

Eğitimlerin ardından okulda çocukların davranışlarında iyiye doğru gelişme sağlandığını, şiddet olaylarının azaldığını vurgulayan Akçay, şunları söyledi:

"Bu süreci takip ederken Varol Yaşaroğlu'nun 'Zorba olma kanka ol' projesini gördük ve kendisinden destek istedik. Sağ olsun, etkinliğimizin final gününde ve karne hediyesi olarak Varol Bey bugün aramızda. Kendisine teşekkür ediyorum. Akran zorbalığına karşı verdiğimiz eğitim sonucunda final gününde de çocuklarımıza bir karne hediyesi olsun istedik. Hem de Varol Bey ve onun yarattığı figürlerle çocuklarımızı bir araya getirerek, onlara çok güzel bir etkinlik hazırladık. Varol beyin sloganını bütün sınıflarda, bütün öğrencilerimizle kullanıyoruz, 'Zorba olmayın kanka olun' diyoruz."

Etkinlikte öğrenciler, Varol Yaşaroğlu'nun yapımcısı olduğu çizgi dizi Kral Şakir'in "Zorba olma kanka ol" şarkısı eşliğinde eğlendi. Kral Şakir ve Fil Necati karakterlerinin kostümünü giyen maskotlar, çocuklara oyunlarında eşlik etti.

18-01-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş