Arama sonuçları

Ankara Eğitim Platformu: 15 Şubat'ta yüz yüze eğitimin başlamalı

Ankara Eğitim Platformu: 15 Şubat'ta yüz yüze eğitimin başlamalı

Ankara Eğitim Platformu: 15 Şubat'ta yüz yüze eğitim başlamalı. Ankara Eğitim Platformu Başkanı Mirkan Aydın, küresel yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını döneminde öğrencilerin akademik kayıplarının uzaktan eğitimle telafi edildiğini ancak fiziksel ve psikolojik açıdan ciddi sağlık sorunlarının söz konusu olduğunu belirtti. Aydın, "Bu nedenle 15 Şubat'tan itibaren okulların yüz yüze eğitime başlaması, öğrenciler açısından bir zaruret haline gelmiştir" dedi.

Aydın, yaptığı açıklamada, yaklaşık 11 aydır okulların yüz yüze eğitime kapalı olduğuna dikkati çekerek, özellikle aylar boyu evde kalmanın çocuk sağlığı üzerindeki etkisinin endişe verici boyutlara geldiğini ifade etti.

İnternet bağlantısı, akıllı cihaz, televizyon gibi uzaktan eğitim araçlarına erişim imkanı olmayan öğrencilerde kalıcı öğrenme kayıplarının da başladığını kaydeden Aydın, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Günlük rutinleri bozulan öğrencilerin, alışkanlıklarını da kaybetmelerinden dolayı yıllar boyunca büyük emeklerle tesis edilen okuma, spor yapma, sanat gibi becerileri de kaybolmaktadır. Uzaktan eğitimde, deneyim yaşamayan ya da akranları ile etkileşim kuramayan çocuklar, öğrenme motivasyonlarını kaybetmektedir. Uzaktan eğitim süresi uzadıkça telafinin mümkün olmadığı durumlar ortaya çıkmakta, öğrenci okul ortamına tamamen yabancılaşmaktadır. K12 seviyesinde, uzaktan eğitim denenmiş bir model olmadığından, mutlaka yüz yüze eğitim uygulamalarının desteklenmesi gerekmektedir."

 

‘YETİŞKİN OLMADIĞI DURUMLARDA UZAKTAN EĞİTİM FAYDADAN ÇOK ZARAR VERİYOR’

Aydın, küçük yaş gruplarının uzaktan eğitim araçlarını kullanımı sırasında bir yetişkinin refakat etmesi gerektiğine işaret etti. Büyük yaş gruplarında ise öğrencinin teknolojinin olumsuz yanlarına maruz kalmaması için yine yetişkin denetimi gerektiğini söyleyen Aydın, evde yetişkin olmadığında uzaktan eğitimin faydadan çok zarar verdiği durumların meydana geldiğini belirtti.

 

Aydın, yüz yüze eğitimin başlatılması için öğretmenlerin aşılanmasının da önemine dikkati çekti.

29-01-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş