Arama sonuçları

Ankara Üniversitesi ile Azerbaycan'daki üniversiteler arasında işbirliği alandı

Ankara Üniversitesi ile Azerbaycan'daki üniversiteler arasında işbirliği alandı

Ankara Üniversitesi ile Azerbaycan'daki üniversiteler arasında akademik ve kültürel alanlarda iş birliğine yönelik protokol imzalandı.

Ankara Üniversitesi'nden yapılan açıklamaya göre, "Kovid-19 Sonrası Dünya" temasıyla düzenlenen "8. Bakü Global Forumu"na katılmak üzere Azerbaycan'a giden Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ercan Bayazıtlı ve Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kaan Orhan, Bakü'deki tıp, iktisat ve teknik üniversiteleri ile mimarlık ve inşaat üniversitesini ziyaret etti.

AKADEMİK İŞBİRLİĞİ GÖRÜŞÜLDÜ

Ünüvar ve beraberindekiler, Tıp Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Geray Geraybeyli, İktisat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adalet Muradov, Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vilayet Veliyev, Mimarlık ve İnşaat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gülçöhre Memmedova ile bir araya gelerek, akademik alanda yapılabilecek iş birliği imkanlarını görüştü.

Ziyaretler sırasında, ev sahibi üniversitelerin rektörleriyle akademik ve kültürel alanlarda işbirliğine yönelik protokol imzalandı.

İmzalanan protokollere göre taraflar, karşılıklı ilgi alanlarına giren akademik ve bilimsel konulardaki çalışmalarda birbirlerinin bilgi ve deneyimlerinden yararlanabilecek.

Bilimsel amaçlar dahilinde karşılıklı akademik personel değişimi, ders, toplantı, araştırma ve benzeri faaliyetler gerçekleştirilebilecek. Ayrıca eğitim, öğretim ve araştırma amacıyla her türlü kitap, basılı yayınlar ve benzeri malzeme değişimi yapılabilecek.

Ünüvar, üniversite olarak, Azerbaycan üniversiteleri ile ilişkileri çok önemsediklerini vurguladı.

08-11-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş