Arama sonuçları

Ankara Üniversitesi'nden 'edX' ve 'Coursera' ile çevrim içi anlaşması

Ankara Üniversitesi'nden 'edX' ve 'Coursera' ile çevrim içi anlaşması

Ankara Üniversitesi'nden 'edX' ve 'Coursera' ile çevrim içi  anlaşması. Ankara Üniversitesi, öğrenci ve akademisyenlerin çevrimiçi eğitim içeriklerinden faydalanması için "edX" ve "Coursera" platformlarıyla ikili anlaşmalar yaptı.

Ankara Üniversitesi'nden yapılan açıklamaya göre, ikili anlaşmalarla "edX" ve "Coursera" platformlarındaki eğitim içerikleri öğrenci ve akademisyenlerin kullanımına sunulacak.

ÇEVRİM İÇİ ANLAŞMASI YAPILDI

Coursera platformundan alınan ve sertifikalandırılan çevrimiçi eğitimlerden en fazla ikisi, Ankara Üniversitesi Senatosu'nun kararı gereği, alan dışı seçmeli dersler yerine sayılabilecek.

Sertifika alan öğrencilerin, dilekçe ile bağlı bulundukları fakülte, enstitü veya yüksekokula başvurarak onay almaları durumunda, çevrimiçi ortamdaki bu eğitimleri Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı tarafından transkriptlerine işlenebilecek.

Bu çerçevede alınabilecek dersler arasında sanat ve beşeri bilimler, işletme, dil öğrenimi, bilgisayar bilimi, veri bilimi, kişisel gelişim, matematik ve mantık, sosyal bilimler, sağlık, doğa bilimi ve teknoloji gibi alanlar bulunuyor.

‘BİLGİLERE KOLAY VE HIZLI ERİŞMEK ÖNEM KAZANIYOR’

Bireylerin mesleki ve günlük yaşamlarında teknolojiyi etkin bir biçimde kullandıklarını belirten Ankara Üniversitesi Uzaktan Eğitim Koordinatörü Doç. Dr. Nevzat Özel, şöyle dedi: "Bireylerin, gereksinim duydukları bilgilere kolay ve hızlı erişmeleri, bu bilgileri kullanmaları ve yapılandırarak yeni bilgi üretmeleri oldukça önem kazanıyor."

Özel, uzaktan eğitimin bireylere sunduğu imkanları şöyle sıraladı:

"Bireyler, yaşadıkları yerlerde öğrenebiliyor ve farklı bir ortamda bulunan öğreticileriyle iletişim ve etkileşim kurabiliyor. Eğitim hizmeti, her yaş grubundakilere, diğer bir ifadeyle geniş kitlelere esnek bir yapıda sunulabiliyor. Bilgiye hızlı ve kolay erişilebiliyor. Öğrenim, bireysel ve bağımsız biçimde gerçekleşiyor. Zaman ve mekan sınırlaması olmadan eğitim alınabiliyor. Öğrenen bireyler, daha doğru ve nesnel bir biçimde değerlendirilebiliyor. Eğitimde fırsat eşitsizliği, eğitim kurumlarının yetersizliği, öğretim elemanı eksikliği gibi bazı eğitim sorunları ortadan kalkıyor. Bireyler ve kurumlar için eğitim maliyetleri asgari düzeylere iniyor."

06-02-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş