Arama sonuçları

Antalya'da bilimsel çalışmalar yapan gençler desteklenecek

Antalya'da bilimsel çalışmalar yapan gençler desteklenecek

Antalya Bilim Merkezi'nde gençlerin hazırladığı projelerin hayata geçirilmesi için maddi ve manevi destek verilecek.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, DokumaPark'ta kurulan Antalya Bilim Merkezi'nin üretken gençler yetişmesine katkı sağladığını belirtti.

Bilimin ışığında aydınlanmak isteyen ve fark edilmeyi bekleyen gençlerin projelerini değerlendirmek amacıyla akademisyenlerin katılımı ile Bilim Kurulu oluşturulduğunu aktaran Tütüncü, şunları kaydetti:

HAYALLERİNİ GERÇEKLEŞTİRMELERİ İÇİN

"Başta TEKNOFEST olmak üzere, ulusal, uluslararası yarışmalarda Antalya'yı temsil edecek gençleri davet edeceğiz. Müracaat edecek projeler bilim kurulu tarafından değerlendirilecek ve bu çocuklarımızın, gençlerimizin ulusal ya da uluslararası yarışmalara katılmalarını sağlayacağız, onları destekleyeceğiz. Fark edilmeyi bekleyen, fark edilmeyi hak eden çok genç var. Bu gençlerin hayallerini gerçekleştirmeleri için gereken desteği sağlayacağız."

Kepez'de 31 Mart-2 Nisan'da düzenlenen BilimFest'in de bilimsel etkinliklerde önemli bir çalışma olduğunu belirten Tütüncü, 235 stant açılacağını, 80'den fazla firma, kurum ve kuruluşun kendi ürettikleri ileri teknolojileri sergilediğini anımsattı.

12-04-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş