Arama sonuçları

Ara tatil olacak mı yoksa vazgeçilecek mi?

Ara tatil olacak mı yoksa vazgeçilecek mi?

Ara tatil olacak mı yoksa vazgeçilecek mi? Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) 2020-2021 takvimine göre birinci dönemi ara tatili 16-20 Kasım tarihleri arasında yapılacak. Yarıyıl tatili ise 25 Ocak 2021 Pazartesi günü başlayacak 5 Şubat 2021 Cuma günü sona erecek.

2020-2021 eğitim öğretim yılı 31 Ağustos’ta uzaktan eğitim ile başladı. 21 Eylül’de okul öncesi ile 1’ler haftanın iki gün okulda yüz yüze eğitime başladı. 12 Ekim’de ise okul öncesi, ilköğretim, köy okulları ile özel eğitim ihtiyacı olan öğrenciler için tam gün, 8’ler, lise hazırlık ve 12’nci sınıflarda da haftanın iki gün yüz yüze eğitim sürüyor. Diğer günler ise öğrenciler uzaktan eğitimde. Önümüzdeki dönemde de kalan sınıflar için yine haftada iki gün yüz yüze eğitime geçilmesi bekleniyor.

ARA TATİL OLACAK MI YOKSA VAZGEÇİLECEK Mİ?

Peki bakanlığın açıkladığı takvim bu yıl bire bir uygulanabilir mi? Eğitimci, öğrenci ve velilerin yanıtını merak ettiği soru bu. Üstelik de okullarda yüz yüze sınavlar gerçekleşirken bir hafta ders işlenemeyecek.

Bu durumda 16-20 Kasım tarihleri arasında ara tatil yapılacak mı?

Yoksa eğitimcilerin de dikkat çektiği gibi bu yıl koronavirüs salgını nedeniyle eğitim takvimi zaten bozulduğu için ara tatillerden de vazgeçilmesi söz konusu olacak mı?

19-10-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş