Arama sonuçları

Arılıların Projesi dünya zirvesine oynuyor

Arılıların Projesi dünya zirvesine oynuyor

Özel Arı İlköğretim Okulu öğrencilerinin fen bilimleri öğretmenleri rehberliğinde yürüttüğü ve Start Türkiye’de yüzlerce çocuk ve gençlik projesi arasında ilk 3’e giren “for YOU” adlı projesi, bu kez küresel düzeyde “en iyiler” arasında yer almak için başarı yolcuğuna çıktı.

Arılıların proje kapsamında geliştirdiği düzenekle ileri ve geri dönüşüme destek veren  “atık yağlardan arap sabunu elde etme” projesi, Türkiye’nin ardından Finlandiya'da düzenlenen Start LUMA'da uluslararası başarı için yarıştı.

TÜRKİYE’DEN TEK ADAY

Uluslararası arenada 30 ülkeden yüzlerce proje arasında Türkiye’yi başarıyla temsil eden proje; dünyada kendi kategorisinde ilk 10’a girmeyi ve Türkiye'den “tek” aday olarak seçilmeyi başardı.

Proje bu kez, Prof. Maija Aksela başkanlığında; Estonya Tartu Üniversitesi’nden Prof. Miia Rannikmäe ve Avustralya Deakin Üniversitesi’nden Doç. Coral Campbell’dan oluşan Onursal StarT jürisi önünde ilk üç proje arasına girmek için yarışacak.

İlk üçte yer alan ve “Uluslararası Start LUMA ödülleri”ni kazanan projeler bu yıl Kovid-19 nedeniyle “Gala LUMAT 2021 Sempozyumu”nun bir parçası olarak 9 Haziran'da StarT çevrim içi galasında açıklanacak.

13-05-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş