Arama sonuçları

Arjantin'de yaklaşık 1 yıl sonra yüz yüze eğitim başladı

Arjantin'de yaklaşık 1 yıl sonra yüz yüze eğitim başladı

Arjantin'de yaklaşık 1 yıl sonra yüz yüze eğitim başladı. Arjantin'de yaklaşık bir yıl önce yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle kapanan okullarda tekrar yüz yüze eğitime geçildi.

Başkent Buenos Aires'te ilk ve orta okulların bazı seviyeleri ile Santa Fe eyaletinde ilk ve ortaokulların tüm seviyelerinde Kovid-19 kısıtlamaları altında yüz yüze eğitim başladı. Ülkenin kalan kısmı ve diğer seviyeler de kademeli olarak yüz yüze eğitime geçecek.

ARJANTİN'DE YAKLAŞIK 1 YIL SONRA YÜZ YÜZE EĞİTİM BAŞLADI

Buenos Aires'teki yaklaşık 800 bin öğrenciden 370 binden fazlası, açılan 2 bini aşkın okulun yolunu tuttu. Haftada 5 gün, günlük en az 4 saat ders zili çalan okullarda, temizlik kitleri, maske kullanımı ve sosyal mesafe kuralı gibi salgına karşı alınan önlemler uygulanıyor.

Öğrenci velisi Amangay, okulların açılmasına ilişkin yaptığı açıklamada, şöyle dedi:

"Gerçekten iyi mi kötü mü bilemiyorum. Virüsün yayılması nedeniyle kötü, sosyal açıdan da iyi olduğunu düşünüyorum. Çocuklar bir yıl kaybetti, sanırım bir iki ay bakacağız sonra zaten belli olur. Umarım her şey yolunda gider. Yüz yüze eğitimin başlaması çok iyi. Çünkü çocuklar için gerekli bir şey. İlgili önlem ve protokollerin uygulanmasıyla yüz yüze eğitim devam edebilir. Umarım devam eder ve çocuklar son güne kadar okula gider."

‘EĞİTİM OLMAZSA BU ÜLKEDE İHTİYACIMIZ OLAN DEĞİŞİM OLMAYACAK’

Türkiye Cumhuriyeti Okulu Müdürü Patricia Miranda çocukların sosyalleşmesinin önemine dikkat çekti. Miranda, "Hemen hemen bir yıl kaybettik ki bu uzun bir süre. Bu yılın en iyi şekilde geçmesini, çocukların derslere katılabilmesini hedefliyoruz" dedi.

Yaklaşık 45 milyon nüfuslu Güney Amerika ülkesi Arjantin'de Kovid-19 salgını nedeniyle Mart 2020'de okullarda yüz yüze eğitime ara verilmişti.

Ülkede bugüne kadar 50 binden fazla kişinin hayatına mal olan Kovid-19, 2 milyonu aşkın kişide görüldü.

17-02-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş