Arama sonuçları

Aşı ne zaman yapılacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan tarih verdi

Aşı ne zaman yapılacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan tarih verdi

Aşı ne zaman yapılacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan tarih verdi. Yeni yılın ilk kabine toplantısını gerçekleştirdiklerini belirten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kovid-19 aşısının ne zaman uygulanmaya başlayacağına ilişkin tarih verdi. Erdoğan, toplantıda Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya "Aşı ne zaman başlayacak?" diye sordu.

AŞI NE ZAMAN YAPILACAK? CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN TARİH VERDİ

Erdoğan, Koca'nın yanıtı üzerine, Kovid-19 aşısının belirlenen sıralamaya göre perşembe veya cuma günü uygulanmaya başlanacağını söyledi. Erdoğan, Kovid-19 salgını ile ilgili alınan kısıtlamaların kademeli olarak kaldırılacağını belirterek, şöyle dedi:

"Vaka sayısının belirli bir rakamın altına düşmesiyle daha önce de yaptığımız gibi elbette kısıtlamaları kademeli olarak azaltacağız. Salgınla mücadelede önemli bir husus da aşı çalışmalarıdır. Her ürünle ilgileniyor. Çin menşei bir aşıyı ülkemize getirmeye başladık. İlk etapta 3 milyon aşıyı getirdik. Alman aşısı ile ilgili son kararı vermiş değiliz. En önemlisi kendi aşımızı geliştirme çalışmaları, Çok sayıda üniversite ve firma yoğun gayret içinde. Kovid-19 aşısı perşembe veya cuma günü uygulanmaya başlanacak"

11-01-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş