Arama sonuçları

Aşı ve PCR testi yaptırmayan öğretmen okula alınmayacak mı?

Aşı ve PCR testi yaptırmayan öğretmen okula alınmayacak mı?

Koronavirüs Bilim Kurulu, toplantısının ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ve YÖK Başkanı Erol Özvar eğitimle ilgili açıklama yaptı ve ardından da soruları yanıtladı.

Sağlık Bakanı Koca, 12 yaş üzeri çocukların aşı kapsamına alınıp alınmayacağının sorulması üzerine şöyle dedi: "12 yaş üzeri zorunlu değil, ek hasalığı olanlar için tanımladık ama 12 yaş üstü de 15 yaş gibi tercihe bağlı yapılabilir."

AŞI OLMAYAN OKULA GİREBİLECEK Mİ?

Koca, aşı yaptırmayan öğretmenlerin yanı sıra haftada iki kez PCR testi yaptırma zorunluluğuna da uymayanlar olduğunun sorularak, “Aşı olmayanlar okula girebilecekler mi?” sözleri üzerine şöyle dedi:

“Aşılanmayanların okullara alınmaması gibi bir durum olmaz, bu çok net. Şu an en bir doz aşısını olan öğretmen ve çalışanların oranı yüzde 88’i buldu. İki doz tamamlayanlar yüzde 75. Bunun dışında yüzde 4.4 son 6 ayda hastalığı geçiren kişiler var. Bu ilk 6 ay içerisinde PCR zorunlu olmayacak anlamına gelir. Dolayısıyla yüzde 92,5 oranı demektir. Yani yüzde 100'e yüzde 7,5 kalmış. Ben bunun giderek azalacağını düşünüyorum. Bunun yüzde 95 ve üzerinde olacağını düşünüyorum. Velilerimiz tedirgin olmasınlar ama velilerimiz de üzerine düşeni sorumluluğu yapma noktasında en az öğretmenlerimiz kadar sorumluluk taşıyor olmalılar. Öğretmenlerimiz, şu an yüzde 92,5 oranında korunabilir noktaya gelmiş durumdadır. Velilerimizin aşılanmama durumu öğrenciyle, çocuklarımızla temas ettikleri için daha büyük risk oluşturacaktır. Biz orada aşı veya PCR testi zorunluluğu getirmedik ama velilerimizin bu sorumluluğu evlatları için alacağını umuyoruz ve bekliyoruz."

 

02-09-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş