Arama sonuçları

'AVM’lere kütüphane fikri okuma kültürünü geriletir'

'AVM’lere kütüphane fikri okuma kültürünü geriletir'

'AVM’lere kütüphane fikri okuma kültürünü geriletir.' Ankara Milli Kütüphane Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen “Etkin Kütüphane Projesi İl Halk Kütüphane Müdürleri Koordinasyon Toplantısı ve Proje Tanıtım Etkinliği” açılış töreni gerçekleştirildi. Törene Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürü Hamdi Turşucu katıldı. Burada konuşan Turşucu “100’e yakın kütüphanenin mesaisini uzattık, 40’a yakını ise 7/24 hizmet veriyor. Yeni bebek ve çocuk, halk, havalimanı, gar kütüphaneleri açtık, AVM’ler içine kütüphaneler açma hazırlıklarımız sürüyor” dedi.

BirGün'den Sultan Temiz'in haberine göre, Türk Kütüphaneciler Derneği Genel Başkan Yardımcısı Aydın İleri AVM’lere kütüphane açılması fikrini eleştirdi. AVM’lerin tüketimin, piyasanın ve kapitalizmin merkezleri olduğunu söyleyen İleri, “Kütüphaneler topluma fırsat eşitliği sunan bilgi merkezleri, kültür kurumudur. AVM’ler kapitalizmin simgesi, tüketim kültürünün ürünüdür. Kütüphaneler somut olmayan kültürel mirası geleceğe taşıyan, fırsat eşitliği sunan, paylaşımcı, demokratik kültür kurumlarıdır” dedi.

AVM’lere kütüphane açma fikrinin kamucu bir fikir olmadığını söyleyen İleri; “Alışveriş ve tüketim mekanlarında okuma kültürü gelişmez. Kütüphaneler kültürü geleceğe taşıyan kadim ve evrensel kurumlardır. Alışveriş Merkezlerine değil Kültür Merkezleri içine, kütüphane kimliğine, felsefesine uygun yapılarda kütüphane hizmeti verilmelidir. Kütüphaneleri AVM içine hapsetmek kütüphane kültürünün yok olmasına neden olur, okuma kültürü geriler” ifade etti.

04-03-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş