Arama sonuçları

Avrupa Koleji Natolin Burs Programı kapsamında iki Türk öğrenciye burs verilecek

Avrupa Koleji Natolin Burs Programı kapsamında iki Türk öğrenciye burs verilecek

Polonya Dışişleri Bakanlığı, Avrupa Birliği Başkanlığı işbirliği ile Avrupa Koleji Burs Programı kapsamında Natolin Kampüsünde iki Türk öğrenciye burs verecek.

Polonya Dışişleri Bakanlığı tarafından Avrupa Koleji (College of Europe) Natolin Burs Programının başlatılması münasebetiyle AB Başkanlığı'nda Avrupa Koleji Natolin Bursları'na ilişkin basın toplantısı ve resepsiyon düzenlendi.

TÜRK ÖĞRENCİLERE BURS

Programa, Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Avrupa Birliği (AB) Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı, Polonya Büyükelçiliği Geçici İşgüderi Radoslaw Sadowski ve çok sayıda davetli katıldı.

Toplantıda Avrupa Koleji Natolin Kampüsünde yüksek lisans yapmaları için Polonya hükümetince Türk öğrencilere verilecek burs hakkında bilgi verildi.

Kaymakcı, burs için Polonya'ya ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'na teşekkür ederek, Polonya'nın bu yıl 2 kişiyi bursiyer yapacağını söyledi.

Programa alınan kişilerin nitelikli olduğunu belirten Kaymakcı, "AB Başkanlığı bursu sayesinde bugüne kadar 149 tane öğrencimiz AB'nin sağladığı burslarla eğitim aldı" dedi.

Kaymakcı, Avrupa Koleji Bruges ve Natolin kampüslerinde her yıl 10-15 öğrenciyi yüksek lisans yapmaya yolladıklarını, AB mezunlarının AB kurumlarında ve ülkelerinin AB ile ilgili kurumlarında önemli görevlere geldiğini belirtti. Kaymakçı, "Somut bir örnek olarak kendimi gösterebilirim. Avrupa Koleji mezunu olarak bugün Türkiye'nin AB ile ilgili kurumunda çalışıyorum" dedi.

İngilizce ve Fransızca bilen, Avrupa Birliği alanında yüksek lisans yapmak isteyen öğrencileri burs programına başvurmaya davet eden Kaymakcı, son başvuru tarihinin 18 Ocak 2023 olduğunu dile getirdi.

Sadowski ise Polonya ve Türkiye arasındaki dostluk ve işbirliğiyle 2 Türk öğrenciye 2023-2024 dönemleri için burs verileceğini belirterek, "Türkiye'nin AB'ye girişim çabalarını destekliyoruz" ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından Sadowski, Kaymakcı'ya bursiyerlik belgesi takdim etti.

16-12-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş