Arama sonuçları

AYT sorularına öğrenci yorumu: Beyin yakan sorulardı

AYT sorularına öğrenci yorumu: Beyin yakan sorulardı

1 milyon 781 bin 760 adayın başvurduğu Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) ikinci oturumu olan Alan Yeterlilik Testi’ne (AYT) katılan öğrenciler matematik sorularının çok zaman aldığını ve çok zor olduğunu söyledi. Öğrenciler bu yıl 4’ncüsü yapılan AYT’nin en zor sınavı olduğunu belirterek, sorular için de “beyin yakan sorulardı” yorumumu yaptı.

Okumak istedikleri alana göre 2 test ve toplam 80 soru yanıtlayan öğrenciler bu oturumda dün yapılan Temel Yeterlilik Testi’nde olduğu gibi süre sıkıntısı yaşamadı. Ama sorular çok oldu. Pervinkaplancom instagram yayınına katılan FMV Işık Okulları öğrencileri matematik ile fizik sorularının zorluğunu dile getirdi.

Yayına katılan Ata Beğenmiş, Doğa Mutlu, Elif Reisoğlu ve Meryem Çanga’nın sorularla ilgili yorumları şöyle oldu:

KISA, ÖZ VE ÇÖZÜLEMEZ SORULAR

Matematik soruları hiç alıştığımız tarzda sorular değildi. Denemelerde tam yaptığımız soruları çözmekte çok zorlandık. Gelmiş geçmiş en zor matematik soruları vardı. 5-6 dakika okuyup, anlayıp, yapmaya çalıştığımız sorular vardı. Bazıları da kısa sorulardı ama çözülemez nitelikteydi. Yani bu sorular kısa, öz ve çözülemez şekildeydi. Sorular adeta beyin yakıcı sorulardı. Yapamadığımız soruları geometri ile kapatırız diye düşündük. Ama bu sorular da hiç alıştığımız tarzda değildi ve çözmek çok zordu.

FİZİK SORULARI TÜRKÇE PARAGRAF GİBİ

Fizik soruları da çok zordu. Türkçe gibi uzun paragraflardan oluşuyordu. Zaman alıcı ve bu sorularda çözmekte zorlandığımız sorular oldu. Kimya soruları çok işlem gerektirirken, biyoloji soruları bilgiye dayalı, bilen öğrencilerin rahat yapabilecekleri sorulardı. AYT’de belirleyici olacak matematik ve fizik sorularıydı.

27-06-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş