Arama sonuçları

Bahçeşehir Üniversitesi 25’inci yaşını kutluyor

Bahçeşehir Üniversitesi 25’inci yaşını kutluyor

Bahçeşehir Üniversitesi, 25’inci kuruluş yıl dönümüne özel olarak BAU 25. yıl ödül töreni düzenledi. Etkinlikte araştırmalar ve uluslararası yayınlar ile bilime katkıda bulunan akademisyenler, kuruma katkı sağlayan tüm çalışanlar ödüllendirildi. BAU’nun çeyrek yaşında dünya üniversiteleri arasında ilk 500’e girmesinin mutluluğunu yaşadığını söyleyen BAU Mütevelli Heyeti Başkanı Enver Yücel, “En büyük motivasyonum ülkeme olan sevgimdir” dedi.

BAU Beşiktaş Kampüsü’nde gerçekleşen programa BAU Mütevelli Heyeti Başkanı Enver Yücel, BAU Rektörü Prof. Dr. Şirin Karadeniz, BAU Mütevelli Heyeti üyeleri ve BAU akademik ve idari personeli katıldı.

BAU Rektörü Prof. Dr. Şirin Karadeniz, “Biliyorsunuz ki bu sene Cumhuriyetimizin 100’üncü yılını kutluyoruz. Gelecek yıllarda da yenilikçi ve öncü çalışmalarımızı ekleyerek nitelikli büyümeye ve bilimin ışığında genç nesilleri yetiştirmeye devam edeceğiz” dedi.

BAU 25. YIL ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

BAU rektörlüğü tarafından proje çalışması yürüten öğretim üyelerine BAU Toplumsal Fayda Ödülü, BAU Bilime Katkı Ödülü ve BAU Onur Ödülü olmak üzere ödüller takdim edildi. İlk olarak; uzaktan eğitim, ölçme ve değerlendirme, eğitim teknolojileri, eğitsel veri madenciliği ve yapay zekâ alanlarında çalışmalar yürüten BAU Hibrit Dönüşüm Yürütme Kurulu Başkanı Dr. Ergün Akgün, Türkiye’ye eğitim alanında sağladığı katkılar ve çalışmalarından dolayı BAU Toplumsal Fayda Ödülü layık görüldü. Dr. Ergün Akgün’e ödülünü, BAU Mütevelli Heyeti Başkanı Enver Yücel ve Bahçeşehir Üniversitesi Rektörü Şirin Karadeniz takdim etti.

Her yıl öğretim üyelerinin bilimsel çalışmaları, bilimsel makale sayıları, atıf sayıları, ulusal ve uluslararası bilimsel kurumlarda temsil gibi konularda başarı sağlamış öğretim üyelerine verilen BAU Bilime Katkı Ödülü’nü, koronavirüse karşı yürüttüğü ilaç çalışmalarıyla adını duyuran BAU Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serdar Durdağı aldı. Bilgisayar destekli ilaç tasarımı konusunda iki kitap ve yedi kitap bölümü yayınlanan ve hakemli tıbbi kimya ve hesaplamalı biyofizik dergilerinde h-endeksi 39 olan yaklaşık 180 araştırma makalesi bulunan Durdağı’na ödülü, BAU Mütevelli Heyeti Başkanı Enver Yücel ve Bahçeşehir Üniversitesi Rektörü Şirin Karadeniz takdim etti.

BAU Onur Ödülü'nü ise; hayatını bilime adamış, yayınları, kitapları ve bilimsel çalışmalarıyla; toplumsal yaşama, eğitime yön veren BAU Sosyoloji Bölümü Kurucu Başkanı ve TOSAM kurucu direktörü Prof. Dr. Nilüfer Narlı’ya verildi. Kurumda 10'uncu ve 15'inci ve 20’inci yılını dolduran akademik ve idari personele plaketleri verildi.

23-01-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş