Arama sonuçları

Bakan Kasapoğlu: Spor liselerini hem nicelik hem de nitelik olarak büyüttük

Bakan Kasapoğlu: Spor liselerini hem nicelik hem de nitelik olarak büyüttük

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, 2002'de 278 bin olan lisanslı sporcu sayısının 12 milyona yükseldiğini söyledi. Kasapoğlu, Beykoz Spor Ormanı'nda bulunan Liva Köşk'te Beykoz Belediyespor bünyesindeki sporcularla bir araya geldi. Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın'ın da eşlik ettiği Kasapoğlu, gençlerle sohbet etti.

Beykoz'un spor anlamında bir marka olduğuna değinen Kasapoğlu, şöyle dedi: "Beykoz Belediyespor, gurur duyduğumuz, pek çok branşta önemli başarılara imza atmış kulüplerimizden bir tanesi. Hentbol A Takımı geçen sene Türkiye Kupası ve Süper Kupa'yı aldı. Hentbol altyapısı Türkiye şampiyonu oldu. Kendilerini tebrik ediyorum. Voleybol ve bisiklet takımları yoluna emin adımlarla devam ediyor. Tekvando, atletizm, kürek, kick boks, karate gibi branşlarda mücadele eden sporcular var. Her biri bizim gururumuz, bizler için büyük bir umut. Beykoz Belediyespor, branş çeşitliliği anlamında ülkemizdeki pek çok kulübe örnek olacak seviyede."

SPORDA YAKALANAN BAŞARILAR

Kasapoğlu, Türkiye'nin son 20 yılda sporda yakaladığı gelişmelere dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Spor, Türkiye'nin son 20 yılda Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde gerçekleştirdiği devrimlerden biri. Bir yanda tesis envanterini büyütürken, diğer yanda tüm branşlar için son derece modern, dünyanın en kaliteli spor altyapısını inşa ettik. Spora katılımı ve yeni sporcuların yetişmesi çok önemsiyoruz. Sporun tabana yayılması ve 81 ilimizin tamamında 7'den 77'ye tüm vatandaşlarımızın spora erişimi, profesyonel spordaki gelişimi de ortaya koydu. İmkan olunca, fırsatlar sunulunca yetenekler birer birer ortaya çıktı. 2002 yılında 278 bin olan lisanslı sporcu sayısı, bugün 12 milyona yükseldi. Lisanslı sporcu sayımızın yüzde 40'ı kadın sporculardan oluşuyor ve bu oran her geçen gün artıyor. 2002 yılında 6 bin civarında olan spor kulübü sayısı, bugün 20 bini geçti. Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak tüm imkanlarımızla, spora gönül verenlerin yanındayız. Sporumuzu birlikte büyüteceğiz, başarılarımızı daha yukarılara taşıyacağız."

"CUMHURİYET TARİHİNİN EN GENİŞ KAPSAMLI SPORTİF TARAMALARINI GERÇEKLEŞTİRDİK"

Bakan Kasapoğlu, 5 milyondan fazla gencin yetenek taramasından geçirildiğini söyledi.

Türkiye'yi uluslararası arenada temsil edecek sporcuların yetiştirilmesi için çalıştıklarını aktaran Kasapoğlu, şu bilgileri verdi: "Cumhuriyet tarihinin en geniş kapsamlı sportif taramalarını gerçekleştirdik. İlkokul 3. sınıfta okuyan gençlerimizin yeteneklerini değerlendirerek ilgili spor branşlarına yönlendirilmelerini sağladık. Bugüne kadar 5 milyondan fazla gencimizin yetenek taramasını yaptık. Üstün yetenekli gençler, Sporcu Eğitim Merkezlerimizde yetiştirme programlarına dahil ettik. Halihazırda 49 Sporcu Eğitim Merkezimizde 3 bine yakın sporcumuz eğitim görüyor. 2024 ve 2028 Yaz Olimpiyat Oyunları'na hazırlanıyoruz. Olimpiyatlara katılacak ve katılması muhtemel yetenekli sporcular, en kapsamlı ve modern antrenman teknikleriyle olimpiyatlara hazırlıyoruz. Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezlerimizde şu an itibarıyla bin 247 sporcumuz, 2024 Paris ve 2028 Los Angeles Olimpiyatları'na, Avrupa ve dünya şampiyonalarına hazırlanıyor."

"SPOR LİSELERİNİ HEM NİCELİK HEM DE NİTELİK OLARAK BÜYÜTTÜK"

Kasapoğlu, sporcuların eğitimleriyle ilgili önemli adımlar attıklarını vurguladı.

Gençlerin sporla erken yaşta tanışmasını istediklerini aktaran Kasapoğlu, şunları anlattı: "Milli Eğitim Bakanlığımızla çok önemli bir protokol imzaladık İlkokul 4. sınıfta mezun olmadan gençlerimiz en az 1 spor branşında lisans sahibi olsunlar diye tüm spor tesislerimizi okullarımıza açtık. Gençlerimiz, sporla ne kadar erken tanıştırırsak, madalyalara giden istikamette o kadar fazla yol alırız. Spor liselerini hem nicelik hem de nitelik olarak büyüttük. Özellikle üniversitelerimizin spor bilimleriyle alakalı bölümlerinde okuyan gençlerimiz, 3 yıl teorik eğitiminin yanında 1 yılını Bakanlığımız tesislerinde hem tecrübe kazanacak hem de en taze bilgileri gençlere aktaracak. Böylece uygulamalı bir eğitim gerçekleştirilecek."

E-LİSANS İÇİN ALTYAPI

e-Lisans uygulamasıyla alakalı altyapıyı tamamladıklarını belirten Kasapoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"e-Lisans ile pek çok bürokratik engeli ortadan kaldırdık. Herhangi bir fiziki evrak olmadan, bürokrasi olmadan, elektronik ortamda bireysel lisans işlemlerini, vize ve transfer süreçlerini gerçekleştirme imkanı getirdik. Sporcuları ve ailelerinin ortaya koyduğu fedakarlığın ne olduğunu çok iyi biliyoruz. Biz de aynı ruhla sizin özverinize layık olacak bir anlayışla her türlü imkanı gençler için ortaya koymaya, seferber etmeye devam edeceğiz. Milli Sporcu Bursu ile spor mu, eğitim mi ikilemini ortadan kaldırdık. Bundan sonra avukat, doktor veya mühendis olan sporcularımızı göreceğiz. Bu da ülkemizin spor geleceği açısından çok anlamlı bir aşama olacak."

ULUSLARARASI ALANDA 5 BİN 300 MADALYA

Spor açısından 2022'nin çok verimli geçtiğini belirten Kasapoğlu, "Bu yıl uluslararası alanda 5 bin 300 madalya kazandık. Ancak henüz yıl bitmedi. Yıl bitmeden madalya sayımızı daha da artıracağız. Her branşta madalyaya koşan gençler var. Geçtiğimiz cuma günü Golbol Kadın Milli Takımı'mız bizlere dünya şampiyonluğunu yaşattı. Onları tebrik ediyorum" diye konuştu.

 

19-12-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş