Arama sonuçları

Bakan Koca: Bu ay ilkokul öğretmenlerinin tamamı aşılanacak

Bakan Koca: Bu ay ilkokul öğretmenlerinin tamamı aşılanacak

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Ramazan ayı döneminde, iki-üç haftalık zaman diliminde, ilkokul öğretmenlerimizin hepsinin aşılanmalarını bitirmek istiyoruz" dedi.

Koca, Sağlık Bakanlığı Bilkent Yerleşkesi'nde düzenlenen Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklamada bulundu ve gazetecilerin sorularını yanıtladı.

İLKOKUL ÖĞRETMENLERİNE ÖNCELİKLİ AŞI

Bilim Kurulu'nda uzaktan eğitime geçilmesine ilişkin tavsiye kararı alınıp alınmadığı ve öğretmenlerin aşılama sürecinin sorulması üzerine Koca, öğretmenlerin aşılamalarına, köy okulları ve ilkokullardan başladıklarını anımsattı.

"Ramazan ayı döneminde, iki-üç haftalık zaman diliminde ilkokul öğretmenlerimizin hepsinin aşılanmalarını bitirmek istiyoruz" diyen Koca, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bilim Kurulu başından beri, eğitim kurumlarını, kapatılacaksa en geç kapatılan, açılacaksa en erken açılacak olarak gördü. Bu çerçevede yine alternatifli öneriler tartışıldı ama 8. ve 12. sınıfların imtihan günleri de belli olduğu için fırsat eşitliğini sağlamak açısından açık kalmaları noktasında, eğitimin devam etmesi noktasında genel bir değişmez yaklaşım konusu. O sınıflarla ilgili öğretmenleri tanımlayıp onların da aşılamalarını ilkokullar dışında erken dönemde yapmak istiyoruz."

13-04-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş