Arama sonuçları

Bakan Koca: Okullarda eğitimi aksatacak bir durum söz konusu olmayacak

Bakan Koca: Okullarda eğitimi aksatacak bir durum söz konusu olmayacak

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılan Kabine Toplantısı'nın ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Koca, okullar açılınca temasın artmasıyla vaka sayılarında da bir miktar artış olabileceğine işaret ederek, "Okullar için endişe etmeyelim. Ancak çocuklarımız kurallara uymada yetişkinlerden daha iyi bir sınav verdi. Okullarda eğitimi aksatacak bir durum söz konusu olmayacak" değerlendirmesinde bulundu.

Koca, grip aşılarıyla ilgili soruya da "Aşı olmak isteyen herkese yetecek kadar aşı hazırlığı yapıldı. Grip aşısı olmak isteyen herkese yetecek kadar aşı var. Geçen yıllara nazaran en yüksek miktarda aşı var" yanıtını verdi.

“MAYMUN ÇİÇEĞİ TÜRKİYE İÇİN KORKULACAK BİR HASTALIK DEĞİL”

Koca, Maymun Çiçeği hastalığına yönelik soru üzerine "11 vaka sayısına ulaşıldı. Türkiye için korkulacak bir hastalık değil, ne pandemi ne endemi... Sorun olmayacak. Maymun çiçeği hastalığı aynı ortamda daha yakın, daha uzun süreli kalma ile bulaşan bir hastalık. Türkiye için ne pandemi ne de endemi olacağına asla inanmıyoruz" diye konuştu.

23-08-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş