Arama sonuçları

Bakan Özer: 48 bin depremzede öğrenci diğer illere nakil aldırdı

Bakan Özer: 48 bin depremzede öğrenci diğer illere nakil aldırdı

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 20 Şubat Pazartesi günü 71 ilde eğitim ve öğretime başlanacağını bildirdi. Özer, Nurdağı ilçesinde koordinasyon merkezindeki değerlendirmelerin ardından açıklama yaptı.

Özer, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile depremden etkilenen illerdeki eğitim öğretim durumuyla ilgili değerlendirme yaptıklarını aktardı. Özer, "Bakanımızla özellikle bu 10 ildeki okulların açılacağı yerlerle ilgili çok detaylı bir değerlendirme yaptık. Şimdi de Sayın Bakanımızla, milletvekillerimizle, valilerimizle birlikte Nurdağı'na geldik" diye konuştu.

 

Özer, değerlendirme toplantısınra ekmekle ilgili sıkıntıdan bahsedildiğini söyleyerek, meslek lisesine hızlı şekilde iki tane ekmek fabrikası kuracaklarını söyledi.

 

DEPREM BÖLGESİNDE EĞİTİM

Özer, depremden etkilenen illerde eğitim ve öğretimin ne zaman başlayacağıyla ilgili bir soru üzerine, şöyle dedi: "20 Şubat itibarıyla 71 ilde eğitim öğretim başlayacak. 10 ille ilgili de değerlendirmelerimizde son noktaya geldik. Bugün de Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımızla bu hazırlıklarımızı kapsamlı şekilde değerlendirme imkanımız oldu, inşallah yarın açıklayacağız."

48 BİN ÖĞRENCİ NAKİL ALDI

Depremden etkilenen illerdeki öğrencilerin nakilleriyle ilgili soru üzerine de Özer, "İlk günden itibaren nakil imkanını açtık. Şu ana kadar 48 bin öğrencimiz farklı illere, 71 ile nakillerini aldırdı. Bir karar daha aldık, nakil aldıran öğrencileri pansiyonlarımızda ücretsiz şekilde konaklattırıyoruz" dedi.

19-02-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş