Arama sonuçları

Bakan Özer açıkladı: O sınava dokunmayacağız, yapılacak

Bakan Özer açıkladı: O sınava dokunmayacağız, yapılacak

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “Ortaokul ve lisenin tamamını kapsayan ve ilk kez herkese aynı kaynak değil bireyselleştirilmiş bir destek mekanizması sunan ve uzun yıllardan beri eğitim camiasının da özlemle beklediği bir sistem” diye tanımladığı Öğrenci/Öğretmen Destek Sistemi (ÖDS) tanıtımında öğretmenlere yönelik açıklamalar yaptı.

Özer, Öğretmenlik Meslek Kanunu'na ilişkin ise bu süreçte tüm paydaşlarla görüştüklerini dile getirerek, bunun bir başlangıç olduğunu ve önemli olanın kanunun çıkması olduğunu vurguladı. Özellikle uzman ve başöğretmenlikteki sınavlarla ilgili bir manipülasyonun ortaya çıktığını, siyasi boykot çağrıları yapılıp trollerin devreye girdiğini ifade eden Özer, şunları söyledi: "Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmenin itibarına dokunuyormuş gibi algı operasyonları çekildi. Şartları sağlayan öğretmenlerimizin yüzde 95'i uzman ve başöğretmenliğe başvurdu, 614 bin öğretmen. Eğitime başvuran öğretmenlerin yüzde 99'u eğitimlerini tamamladı, eğitimini tamamlayan öğretmenlerin bugün itibarıyla yüzde 98'i sınava başvurdu."

Tüm öğretmenlere, manipülatörlere, medya trollerine, siyasi operasyon çekmek isteyen tüm siyasilere gerekli dersi verdikleri ve itibar etmedikleri için en içten şükranlarını sunan Özer, şöyle devam etti: "Bizimle öğretmenimizin arasına kimse girmesin. Bizden daha fazla kimse öğretmeni sevemez ama kimse siyasi malzeme yapmasın öğretmene. 'Boykot çağrısı yapmıştınız. Yüzde 98'i itibar etmedi. Nasıl izah edeceksiniz kendi meşruiyetinizi o zaman?' diye insana sorarlar ve sormaya da devam edeceğiz."

ÖĞRETMENE KARİYER SINAVI HER YIL YAPILACAK

Uzman öğretmenlikten sonra başöğretmen olma imkanı kalmayan, emekli olmak durumunda kalan öğretmenlerin bekleme süreleriyle ilgili bir iyileştirme yapacaklarını da hatırlatan Özer, bu durumdaki öğretmenlerin 10 yıl beklemeyeceklerini bildirdi.

Özer, "Eğitim alanında master ve doktora yapmış olan öğretmenlerimizin de süreleriyle ilgili iyileştirme yapacağız. Ama sınava hiç dokunmayacağız. Sınav yapılacak. Sonraki yıllar yine tekrarlanacak" dedi.

13-10-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş