Arama sonuçları

Bakan Özer: Adıyaman ve Hatay'da kalan okulları 24 Nisan'da açacağız

Bakan Özer: Adıyaman ve Hatay'da kalan okulları 24 Nisan'da açacağız

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Perşembe Kışla Önü Balıkçı Barınağını ziyaret ederek, Kooperatif Başkanı Ünal Karadeniz'den balıkçılık faaliyetleriyle ilgili bilgi aldı. Özer, ziyaret sonrası gazetecilere, buradaki balıkçılık kapasitesinin artırılması konusunda yapılması gerekenlerle ilgili istişarelerde bulunduklarını belirtti.

ÖĞRETMENEVİ YAPILACAK

Türkiye'nin  çok daha güçlü bir ülke haline gelecekğini söyleyen Özer, Perşembe'de 40 yatak kapasiteli öğretmenevinin sözünü verdiklerini belirtti. Özer, yatırım programına aldıklarını, yarın itibarıyla da sürecin başlatılacağını söyledi.

Özer, deprem bölgesinde yapılan çalışmalara değinerek, 10 ilin hem yaralarını sarmak hem ayağa kaldırmak hem de eğitimi normalleştirmek için çok büyük çaba sarf ettiklerini vurguladı.

ÖĞRETMENLERE TEŞEKKÜR

Deprem bölgesinde görev yapan öğretmenlere teşekkür eden Özer, şöyle konuştu:

"Öğretmenlerimiz ilk günden itibaren öncelikli olarak vatandaşlarımızın yemek ihtiyacını karşılamak, ekmek ihtiyacını karşılamak, barınma ihtiyacını karşılamak için çok büyük çaba sarf ettiler. Yani özellikle meslek liselerimizde, uygulama otellerimizde öğretmenevlerimizdeki yemek üretim kapasitesi günlük 2 milyona çıktı. Şu ana kadar 60 milyonun üzerinde yemek üretilip bölgedeki vatandaşlarımıza dağıtıldı. Yine ekmek üretimimiz 1,8 milyon günlük üretebilir hale geldi meslek liseleri, meslek liselerinde kurduğumuz o ekmek atölyeleri, fabrikaları."

"BAKANLIĞIMIZIN TÜM İMKANLARI SAHADA"

Özer, ilk bir ay içerisinde, depremin ilk başlangıcının, ilk şokunun yaşandığı günlerde yaklaşık 465 bin vatandaşın Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda, yurtlarda ve öğretmenevlerinde barındığını kaydederek, şöyle devam etti: "Çünkü o bölgedeki en sağlam, en dayanıklı binalar Milli Eğitim Bakanlığı binalarıydı. Dolayısıyla Bakanlığımızın tüm imkanları sahada. Bakan yardımcılarımız, genel müdürlerimiz, il müdürlerimiz, gönüllü öğretmenlerimizle birlik ve beraberlik içerisinde vatandaşımızın yaralarını sardık ve sarmaya da devam ediyoruz."

Özer, deprem bölgesindeki eğitim sürecine ilişkin bilgi vererek, "Eğitim süreçlerini hızlı bir şekilde normalleştirdik, en son Adıyaman ve Hatay'da az sayıda ilçe kalmıştı açılmayan, onu da 24 Nisan tarihi itibarıyla açacağız. Tüm öğretmenlerimiz yine sahadalar" dedi.

19-04-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş