Arama sonuçları

Bakan Özer: Arapça destekleme kursları açacağız

Bakan Özer: Arapça destekleme kursları açacağız

Milli Eğitim Bakanı (MEB) Mahmut Özer, 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılından itibaren Türkçe, matematik ve fen bilimlerine ilave olarak ilk kez İngilizce ve Arapçadan da Destekleme ve Yetiştirme Kurslarını açacaklarını söyledi.

Özer, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ve Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT), TRT eğitim içeriklerinin derslerde ve yaz okulunda kullanılması, etkinlikler yapılması, basılı ve dijital öğretim materyallerinin geliştirilmesi amacıyla "İngilizce Öğretimi ve Yaz Okulları İngilizce Kurslarına Yönelik İş Birliği Protokolü" imza töreninde konuştu.

DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSLARI

Özer, Milli Eğitim Bakanlığı olarak Destekleme ve Yetiştirme Kurslarında Türkçe, matematik ve fen bilimlerinde öğrencilere destek verdiklerini hatırlatarak, Bakanlık olarak yeni bir açılım daha yapacaklarına işaret etti. Özer şöyle konuştu:

"Yabancı dille ilgili başlatmış olduğumuz yaz okulunu, 2022-2023 eğitim öğretim yılından itibaren Destekleme ve Yetiştirme Kurslarıyla yeniden şekillendireceğiz. 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılından itibaren Türkçe, matematik ve fen bilimlerine ilave olarak ilk kez İngilizce ve Arapçadan da Destekleme ve Yetiştirme Kurslarını açacağız. Orada da yine TRT Genel Müdürlüğümüz ile iş birliği yaparak, içerikler oluşturarak, Destekleme ve Yetiştirme Kurslarında İngilizce veya Arapçada yeni yaklaşımları deneyerek, nasıl 'Mesleki eğitimde aradığım elemanı bulamıyorum' retoriğini tarihin çöplüğüne adım adım gömüyorsak, 'Bu ülkede matematik, yabancı dil öğretilemiyor' söylemini de inşallah tarihin çöplüğüne hep birlikte gömeceğiz."

27-06-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş