Arama sonuçları

Bakan Özer: Çırak, kalfa sayısı 1 milyon 400 bin 214'e çıktı

Bakan Özer: Çırak, kalfa sayısı 1 milyon 400 bin 214'e çıktı

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer,  2021'in sonunda 159 bin olan çırak ve kalfa sayısının bugün itibarıyla 1 milyon 400 bin 214'e çıktığını söyledi. Ordu'dan AK Parti milletvekili adayı olan Özer, Ünye ilçesindeki Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) 32 derslikli meslek lisesi ile 200 öğrenci kapasiteli pansiyonun inşa edileceği alanda incelemelerde bulundu.

Özer, Ünye'nin OSB, liman ve diğer alanlardaki ekonomik kalkınmasıyla çok önemli bir dönemece girdiğinin altını çizdi.

Özer, sanayicilerin ihtiyaç duyduğu insan kaynağını, Ünye OSB Mesleki Teknik Anadolu Lisesi'nde yetiştireceklerini aktardı. Özer, Türkiye'nin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde "Türkiye Yüzyılı" hedefiyle yola çıktığını belirterek, çalışmalarının merkezinde her zaman vatandaşa hizmet olduğunu dile getirdi.

ÇIRAK VE KALFA SAYISI

Özer, Ünye Ünye Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı Ali Özkan'ı ziyaretinde ise 2021'in sonunda 3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanunu'nda değişiklik yaptıklarını anımsattı.

Yapılan değişikliğin önemli katkılar sağladığını vurgulayan Özer, şu değerlendirmede bulundu:

"Yapmış olduğumuz açılımla tüm Türkiye'de 2021 yılının sonunda 159 bin olan çırak, kalfa sayısı bugün 1 milyon 400 bin 214'e çıktı. Ünye Sanayi Sitemiz gibi, Türkiye'deki çok sayıda sanayi sitemizin, küçük, orta ölçekli işletmelerimizin artık çırak, kalfa, usta ihtiyacı kalmadı."

10-05-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş