Arama sonuçları

Bakan Özer: Gariban çocukları ücretsiz taşındı, sıcak yemek ve burs verildi

Bakan Özer: Gariban çocukları ücretsiz taşındı, sıcak yemek ve burs verildi

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Ordu'nun Ünye ilçesinde Ordu Büyükşehir Belediyesi Ünye Fevzi Çakmak Sosyal Tesisleri'nde gençlerle bir araya geldi.

Özer, toplumsal taleplere duyarlı bir eğitim sistemi inşa edildiğinin altını çizerek, şunları söyledi:"

Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde garip gurabanın, mazlumlarının eğitime erişilmesi için çok sayıda sosyal politika devreye sokuldu. Bunlar neydi? Ücretsiz ders kitapları, şu anda vaka-i adiye gibi davranılıyor. Şu ana kadar son 20 yılda 4 milyar kitap öğrencilere ücretsiz dağıtıldı. O kitapları peş peşe koysanız buradan Hakkari'ye yol olur. Yardımcı kaynakları biz başlattık Bakanlığım döneminde, 190 milyon yardımcı kaynağı ücretsiz olarak çocuklarımıza dağıttık."

GARİBAN ÇOCUKLARI ÜCRETSİZ TAŞIDIK

Taşımalı eğitim ile erişim problemi olan gariban çocukları ücretsiz taşıdıklarını kaydeden Özer, şöyle dedi:

"Sıcak yemeği ücretsiz verdik, bugün ücretsiz yemekle ilgili spekülasyon yapanların söyleyecekleri hiçbir söz yok. Bu ülkede 5 milyon yavrumuza, çocuğumuza her gün ücretsiz yemek verdik. Okul öncesindeki çocuklarımızın tamamına Türkiye'nin her noktasında ücretsiz yemek veriyoruz. Başka ne yapıldı? Gariban çocuklara burs verildi" açıklamasında bulundu.

"BUGÜN İTİBARIYLA BU SOSYAL POLİTİKALARIN EKONOMİK MALİYETİ 525 MİLYAR LİRADIR"

Bakan Özer, pansiyonların, şartlı eğitim yardımlarının yapıldığını belirterek, şöyle konuştu:

"Şartlı eğitim yardımları neydi? Çocuğunun okula devam etmesi koşuluyla ailenin ekonomik seviyesine yapılan bir destekti. Bu yardımların tamamı son 20 yılda kesintiye uğramaya bırakın her geçen gün yenileri eklenerek devam edildi. Destekleme ve yetiştirme kursları, sayılamayacak kadar çok. Şu anda bugün itibarıyla bu sosyal politikaların ekonomik maliyeti 525 milyar liradır. Peki bu ne için yapıldı? Toplumun dezavantajlı kesimlerinin, gariplerin, maddi durumları nedeniyle eğitimden uzak kalmasınlar. Peki bunu kim yaptı? Sayın Cumhurbaşkanımız yaptı. Peki ne oldu sonunda? O biraz önce bahsettim, okul öncesi eğitimde okullaşma oranı yüzde 11, bugün kaç? yüzde 99.86."

57 BİN 108 OKULUMUZ VAR, 146 BİN BİNAMIZ VAR

Son 20 yılda devletin, hükümetin garibanların elinden tutarak kitabını, yemeğini ücretsiz verdiğini, okula taşıdığını, mümkünse de en yakın yere okul yaptığını vurgulayan Özer, "Şu anda Türkiye'de 57 bin 108 okulumuz var, 146 bin binamız var" dedi.

"BU ÜLKEDE 74 ÜNİVERSİTE VARDI ŞU ANDA 209 YÜKSKEÖĞRETİM KURUMU VAR"

Özer, üniversite harçlarını anımsatarak, "Her dönem ücret yatırılırdı, o ücretler kaldırıldı. Bu ülkede 74 üniversite vardı şu anda 209 yükseköğretim kurumu var. Bu ne için yapıldı? Bu ülkenin evlatları yükseköğretime kolay erişebilsin diye. Burslar, her türlü imkanlar yurtlar" dedi.

Yurtlarla ilgili sürekli spekülasyonlar yapıldığını belirten Özer, şunları kaydetti:

"Şu anda Türkiye Cumhuriyeti Devleti dünyada yurt kapasitesi birinci olan ülke, 845 bin yatak kapasitesi olan bir ülke ama birileri bunlar yapılmamış gibi sürekli sizleri savunma konumuna itmeye çalışıyor, hem suçlu hem güçlü şeklinde. Daha acı olanı nedir biliyor musunuz? O birileri beyannamelerinde eğitimle ilgili konuştukları şeylere baktığınız zaman şunu görüyorsunuz, onları biz zaten yaptık. Bizim yaptığımızı onlar yapacağız diyorlar. O zaman iki ihtimal ortaya çıkıyor, bir, biz doğru yoldayız, bizim yaptıklarımızı onlar yapacağız diyorlar, iki yapılanları göremeyecek kadar sahadan uzaklar, ikisi de çok kötü."

Bakan Özer, buradaki programının ardından Ünye Belediyesi'ni ziyaret etti.

27-04-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş