Arama sonuçları

Bakan Özer: Meslek liselerine rağbet arttı

Bakan Özer: Meslek liselerine rağbet arttı

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, AK Parti milletvekili adayı olduğu Ordu'da "Esnaf Buluşması" programına katıldı. Özer, mesleki eğitimin Türkiye'de güçlendirilmesiyle ilgili esnafın, sanatkarların ihtiyaç duyduğu nitelikli insan kaynağının hızlı bir şekilde yetiştirilmesinde çok önemli projelere imza attıklarını aktardı. Özer, "Milli Eğitim Bakanlığı olarak sizlerin ihtiyaç duymuş olduğu insan kaynağını yetiştirmek için mesleki eğitimde çok önemli hamleler yaptık" dedi.

"MESLEK LİSELERİNE RAĞBET ARTTI"

Son yıllarda yaptıkları çalışmalarla mesleki eğitime ilginin arttığını, meslek liselerine artık başarılı öğrencilerin gelmeye başladığını anlatan Özer, şöyle dedi: "ASELSAN Mesleki Teknik Anadolu Lisesi, Demirören Medya Mesleki Teknik Anadolu Lisesi, TEKNOPARK Mesleki Teknik Anadolu Lisesi yüzde 1'lik dilimden öğrenci almaya başladı. Yani İstanbul ve Ankara Fen Lisesine yerleşebilecek puanı olan öğrenciler nereye gitti? Meslek liselerine gittiler."

Ordu Valisi Tuncay Sonel, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Başkanı Bendevi Palandöken ve Ordu Esnaf Ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Erdoğan Akyürek'in de konuşma yaptığı programa, AK Parti Ordu milletvekilleri Şenel Yediyıldız, Metin Gündoğdu ve Ergün Taşcı ile esnaflar katıldı.

04-05-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş