Arama sonuçları

Bakan Özer: Öğretmenlerimizin bayramını kutluyorum

Bakan Özer: Öğretmenlerimizin bayramını kutluyorum

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer,  "Ordu Ailesi Bayramlaşması" programına katıldı. Özer, burada yaptığı konuşmada, herkesin Ramazan bayramını kutlayarak bayramın sadece Ordu'ya değil, Türkiye'ye ve dünyaya barış ve huzur getirmesini temenni etti.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlere değinen Özer, bir kez daha bu aziz milletin deprem gibi büyük olağanüstü felaketlerde vatandaşını öncelediğini gösterdiğini vurguladı. "Onların derdine derman olmak için, derdiyle hemhal olmak için devlet millet el ele vererek 11 ilimizde seferber oldular." diyen Özer, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ben de Malatya'da 6 Şubat sabahında orada depremzede kardeşlerimizle beraberdim. Yaklaşık 45 gün orada kaldık, Kültür ve Turizm Bakanımızla birlikte. Bir taraftan depremin yaralarını sarmak, vatandaşlarımıza hızlı bir şekilde barınma, yiyecek, içecek ve diğer yaşamsal ihtiyaçlarını karşılamak için çaba sarf ettik, diğer taraftan da hayatın normalleşmesindeki en ana unsur olan eğitimi bölgede normalleştirmek için çaba sarf ettik. Allah'a şükür hızlı bir şekilde Malatya'mız, Adıyaman'ımız, Kilis'imiz, Diyarbakır'ımız, Gaziantep'imiz, Hatay'ımız hızlı bir şekilde toparlandı ve toparlanmaya da devam ediyor. Devletin tüm imkanları sahada. O vatandaşlarımızın hızlı bir şekilde konteynerlere taşınmasında, kalıcı konutlara taşınmasında ve hayatın eski günlerine döndürülmesinde her türlü imkan orada seferber ediliyor."

Türkiye Cumhuriyeti devleti ve bu aziz milleti dünyada durduracak hiç bir güç olmadığına işaret eden Özer, "Ama tek bir şartla. Birlik ve beraberlik içerisinde hareket etme şartıyla" diye konuştu.

"ÖĞRETMENLERİMİZİN BAYRAMINI KUTLUYORUM"

Özer, özellikle öğretmenlerin de bayramını kutlamak istediğini belirterek, şöyle dedi: "Bizim eğitim sistemimizde yaklaşık 1 milyon 200 bin öğretmenimiz var. Hatırlayın kovid salgınında herkes can derdindeyken o güzel öğretmenler valiliklerin, kaymakamlıkların vefa gruplarında vatandaşın ihtiyaç duyduğu her türlü malzemeyi ihtiyaç noktasına ulaştırmak için çaba sarf ettiler."

Öğretmenlerin meslek liselerinde vatandaşın ihtiyaç duyduğu maskeyi, dezenfektanı, yüz koruyucuyu, siperliği, tek kullanımlık önlüğü, maske makinesini ürettiğini anlatan Özer, sözlerini şöyle tamamladı:

"O öğretmenler ki yine olağanüstü bir durum olan 6 Şubat depreminden sonra Milli Eğitim Bakanlığı'ndan bir çağrı beklemeksizin her biri sahaya seferber oldu. Günde 2 milyon yemek üretebilecek kapasiteye ulaştı. Öğretmenlerimiz sayesinde meslek liselerimiz, öğretmenevlerimiz, uygulama otellerimiz. Günde 1 milyon 800 bin sıcak ekmek ürettiler, vatandaşa ulaştırdılar. Uyku tulumu diktiler halk eğitim merkezlerinde olgunlaşma enstitülerinde. Meslek liseleri sobalar üretti çadır için. İşte o öğretmenler şunu gösterdiler, bu öğretmenler bu ülkenin en fazla vatandaşın derdiyle hemhal olabilen, değerlerini taşıyan ve geleceğe de umutla bakmamıza neden olan en önemli kahramanlarımız. O kahraman öğretmenlerimizi, gönülden vatandaşın derdiyle derman olan öğretmenlerimizin bayramını kutluyorum."

Vali Tuncay Sonel, AK Parti Ordu milletvekilleri Şenel Yediyıldız, Ergün Taşcı ve Metin Gündoğdu, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşların da katıldığı program, protokol üyelerinin katılımcılarla bayramlaşmasıyla sona erdi.

21-04-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş