Arama sonuçları

Bakan Özer: Okullar elektronik takip sistemiyle anlık izleniyor

Bakan Özer: Okullar elektronik takip sistemiyle anlık izleniyor

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, NTV canlı yayınında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Okulların takibinin kurulan elektronik sistemle yapıldığını anlatan Özer, bu sayede il ve ilçe bazlı kararlar yerine okul bazlı kararlar alabildiklerini söyledi.

Özer şöyle dedi:

“Her bir okuldaki aşı olma durumu, PCR yaptırması gereken kişiler, bir vaka veya yakın temas nedeniyle yüz yüze eğitime ara veren sınıflar gibi tüm detaylı bilgilerin olduğu ve anlık olarak Sağlık Bakanlığından bilgi alabilen bir sistem var. Bu sistemi tüm okullarımızın kullanımına açtık. Şu bizim sistemimizde 57 bin 108'i devlet olmak üzere 71 bin 320 okulumuz var. 850 bin derslikte ders yapıyoruz. 850 bin sınıfın tamamındaki bilgiyi oradan takip edebiliyoruz."

SINIF VE VAKA BAZLI YÜRÜTÜYORUZ

Bakan Özer, bir soru üzerine 71 bin 320 okuldan hiç birinin vaka nedeniyle kapatılmadığını ancak kapatılan sınıflar bulunduğunu söyledi. "Sınıf bazlı" ve "vaka bazlı" sürecin yönetildiğini aktaran Özer, şöyle dedi:  "Eğer bir sınıfta okul öncesi hariç, herhangi bir sınıfta öğretmen ve öğrenciden kaynaklanan 2 pozitif vaka varsa sınıfta 14 gün eğitime ara veriyoruz ama kendi başlarına bırakmıyoruz. Aynı zamanda dijital platformların üzerinden dersleri canlı yapmaya devam ediyorlar."

Sınıfların karantinaya alındı diye kapanmadığını tekrarlayan Bakan Özer, 14 gün sonra öğrenci ve öğretmenlerin tekrar sınıflarına, yüz yüze eğitime geri döndüklerini bildirdi.

KAPATILAN SINIF SAYISI ARTIYOR MU?

"Aynı zamanda Sağlık Bakanlığımızın her gün açıkladığı vaka sayılarını bizler de takip ediyoruz. Eğer trend artıyorsa bu artış mutlaka bizim sınıflarımıza da yansıyor. Çünkü okullar izole ortamlar değil, sadece ders ortamlarında izole ama bu çocuklarımız 18 milyon öğrencimiz, 1,8 milyon öğretmenimiz var, 100 binin üzerinde idari personelimiz var, sadece servislerde çalışan 150 bin. 20 milyonluk bir kitle. Eğitim, öğretimden sonra bu kitle okul dışına taşınıyor. Kapatılan sınıf sayısı gayet doğal, çünkü toplumdaki vaka sayısı artıyor. Okullar yeterli önlemi almadığı için vaka artışı, kapatılan sınıf sayısının arttığı varsayımının dayandığı hiçbir bilimsel veri yok."

18-09-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş