Arama sonuçları

Bakan Özer: Okulların en güvenli ortamlar olduğunu gösterdik

Bakan Özer: Okulların en güvenli ortamlar olduğunu gösterdik

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, eğitim öğretim faaliyetlerine ilişkin temaslarda bulunmak üzere Kırıkkale'ye geledi. Özer, Kırıkkale'nin eğitimde niteliğinin ve rekabet gücünün artması için her türlü desteği vereceklerini belirtti.

Valilikteki İl Eğitim Değerlendirme Toplantısı'na katılan Bakan Özer, toplantının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Özer, "2022 yılında Kırıkkale'nin eğitim yatırımını 70 milyon liradan 370 milyon liraya çıkartmış bulunuyoruz" dedi.

Türkiye genelinde doğalgaza erişimi olup dönüşümü yapılmamış okul bırakmadıklarını dile getiren Özer, Kırıkkale'de bu kapsamdaki okulların doğalgaz dönüşümlerinin bir iki ay içinde yapılması için gerekli desteği vereceklerini açıkladı.

6 ANAOKULU KAZANDIRILACAK

Özer, toplantıda Kırıkkale'deki yatırım programına Naciye Pehlivanlı Saran Anadolu Lisesi, Yahşihan Cumhuriyet İlkokulunu, Atatürk Ortaokulunu, İsmet Aydınlı İlkokulu'nu dahil ettiklerini ayrıca mevcut okulların çatı ve ıslak zeminlerle ilgili büyük onarımların tamamlanması için de 15 milyon liralık ilave yatırımı kazandırdıklarını bildirdi.

Özel eğitim uygulama okulunun da yatırım programı dahilinde yenileneceğini kaydeden Özer, Kırıkkale'ye 6 anaokulu kazandırılacağını belirtti.

"MASKESİZ GÜNLERİ ÖZLEMLE BEKLEDİLER"

Özer, bugün okullarda maskesiz ikinci günün tamamlandığını belirterek, "Dün ilk günü öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz deneyimledi ve büyük özlemle bugünü (maskesiz) beklediklerini görmüş olduk" dedi. Özer, Kırıkkale'deki öğretmenlere salgın sürecinde gösterdikleri emek için teşekkür etti.

Sürecin tüm eğitim camiası için zorlu geçtiğini ifade eden Özer, "Eğitim camiası el ele vererek okulların salgın süreçlerinde olağanüstü koşullarda en güvenli ortamlar olduğunu ülkemize toplumumuza göstermiş olduk" değerlendirmesinde bulundu.

Öte yandan Valilik girişinde çiçek sunan bir öğrencinin, "Bugün okulda maskesiz olduğumu unuttum, su içerken sanki maske takıyor gibi maskemi indirmeye çalıştım" sözleri Bakan Özer'i gülümsetti.

29-04-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş