Arama sonuçları

Bakan Özer’den öğretmenlere: Derse girmeyenin ücreti kesilecek, öğrencinin okula gelmesini engelleyenlere yasal işlem yapılacak

Bakan Özer’den öğretmenlere: Derse girmeyenin ücreti kesilecek, öğrencinin okula gelmesini engelleyenlere yasal işlem yapılacak

Öğretmenlik kariyer sistemini protesto etmek için bugün onbinlerce öğretmen sendikalarının çağrısı üzerine derse girmeyecek. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, eyleme katılan ve derse girmeyen öğretmenlerin ders ücretlerinin kesileceğini söyledi. Özer, velilerle temas kurup öğrencinin okula gelmesini engelleyen öğretmenler hakkında da yasal işlem başlatılacağını belirtti.

12 SENDİKA ORTAK KARAR ALDI

12 eğitim sendikasının ortak kararı doğrultusunda bugün öğretmenler, Öğretmenlik Meslek Kanunu ve öğretmene kariyer sınavına tepki için derse girmeyecek. Eğitim İş, Eğitim Sen, Hürriyetçi Eğitim Sen, Teç Sen, Anadolu Eğitim Sen, Özgür Eğitim Sen, Eğitim Hak Sen, Eksen Eğitim Sen, İdeal Eğitim Sen, Eğitim Söz Sen, Eğitimde Birlik Sen, Eşit Haklar Sendikası ortak karar alarak kariyer basamak sınavlarının iptali ve Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun yeniden düzenlenmesi için eylem planı hazırladığını açıklamıştı.

Sendikaların kararına göre Öğretmenlik Meslek Kanunu’nda düzenleme yapılmaması durumunda öğretmenler 2 Kasım Çarşamba günü bir günlük iş bırakma eylemi yapacak.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, ise eyleme katılacak öğretmenler için neler yapılacağını açıkladı. Özer, son zamanlarda "eylem, kısmi eylem ve tam gün eylem" çağrılarını duyduklarını, yarınki ve ondan sonraki gün eylemlerde öğrencilerin mağdur olmaması için her türlü önlemi aldıklarını söyledi. Özer, o eyleme katılan öğretmenlerin ders ücretlerinin kesileceğini, velilerle temas kurup öğrencinin okula gelmesini engelleyen öğretmenler hakkında da yasal işlem başlatılacağını belirtti.

ZORUNLU OLMAYAN BİR ŞEYİN EYLEMİ OLMAZ

5377 Sayılı Öğretmenlik Meslek Kanunu'na göre inşa edilen sistematiğin zorunlu olmadığını vurgulayan Özer, şunları söyledi: "Zorunlu olmayan bir şeyin eylemi olmaz, rasyonel değildir. İstemiyorsan girmezsin. Zorunluysa eğer istenmediği zaman eylem yapılabilir ama isteğe bağlıysa bunun eylemi olmaz. İstemiyor musun kardeş? O zaman sınava girme. Bırak da yararlananlar yararlansın bu imkandan. Onun üzerinden bir manipülasyon, spekülasyon yapmaya hakkın yok. Ki her konuşmamızda ifade ettik, Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun bu hali sadece bir başlangıçtır. Her kanun çıktığı zaman bir başlangıçtır. Yeni ilavelerle yeni haklarla her zaman güncellenecektir, çok daha iyi noktalara getirilecektir."

01-11-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş