Arama sonuçları

Bakan Selçuk: Çocuklar için okulların açık tutulması önemli

Bakan Selçuk: Çocuklar için okulların açık tutulması önemli

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yüz yüze eğitimin ilk gününde Ankara’da Yücetepe İlkokulu’nda çocuklar, öğretmenler ve velilerle buluştu. Çocuklarla bol bol oyun oynayıp, meslektaşları ve velilerle sohbet eden Bakan Selçuk, okullarda yüz yüze eğitimin başladığını “Kavuşuyoruz” diye duyururken hem kendi içindeki hem çocukların içindeki sevinci paylaştığını dile getirdi.

Selçuk, “Çocuklarımız okulun mutluluğuyla, oyunların sevinciyle bu dönemi bitirsinler istiyoruz. Önümüzdeki döneme çok daha büyük bir canlılıkla başlasınlar istiyoruz” dedi.

KADEMELİ NORMALLEŞME İLE

Kademeli normalleşme kapsamında bugün tüm ilkokullarda yüz yüze eğitim başladı. Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk da Ankara’da Yücetepe İlkokulu’ndaydı.

"SINIFLARDA ÇOK BÜYÜK BİR MUTLULUK VAR"

Bakan Selçuk, birinci sınıf öğrencileriyle bizzat ilgilendi. Çocuklar, Ziya Öğretmen’e nasıl okuduklarını gösterdi. Sınıfların ardından Bakan Selçuk, öğretmenler odasını ziyaret ederek, meslektaşları ile sohbet etti. Okul ziyareti sonrası duygularını paylaşan Bakan Selçuk, okullarda yüz yüze eğitimin başladığını “Kavuşuyoruz” diye duyururken hem kendi içindeki hem çocukların içindeki sevinci paylaştığını dile getirdi. Sınıflarda çok büyük bir mutluluk olduğunu belirten Selçuk, sözlerini şöyle sürdürdü: 

"BUNU HERKESİN GÖRMESİ LAZIM"

Çocuklar sanki birdenbire gökyüzüyle tanışmışlar gibi. Niye seviniyorsunuz diye de sordum hepsine. Şunu söylüyorlar: arkadaşlıklar var, oyunlar var, öğretmenlerimizi özledik, uzaktan eğitimde istediğim gibi duygularımı ifade edemiyorum diyen çocuklarımız var. Bunu herkesin görmesi lazım… Çocuklar için adil ve sağlıklı bir şekilde okulların açık tutulmasının niye önemli olduğu, sosyalleşmenin, arkadaşlığın, ruh sağlığının, kişilik gelişiminin, sosyal duygusal gelişimin niye önemli olduğunu o kadar net görüyoruz ki böyle bir ortamda. Elbette önce sağlık diyoruz, riskli olduğunda okulu kapatıyoruz. Eleştiriler olur bunlar olağan şeylerdir. Ama niye kapatıyorsunuz ya da açıyorsunuz denildiğinde sağlam gerekçelerimiz var. Çocuklarımız 1 ay da olsa okulun mutluluğuyla, oyunların sevinciyle bu dönemi bitirsinler istiyoruz. Önümüzdeki döneme çok daha büyük bir canlılıkla başlasınlar istiyoruz. Biz de eğitimciler olarak, öğretmenler olarak mutluyuz.”

01-06-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş